Poboljšava se sentiment institucionalnih investitora prema Etheru

0

Cijene Ethera ponovno su pale u srijedu, ali postoje znakovi da se sentiment institucionalnih ulagači za imovinu poboljšava kako se približava dugo očekivani Merge.

U svom tjednom izvješću o tokovima fondova digitalne imovine, upravitelj fonda CoinShares izvijestio je da su proizvodi temeljeni na Etheru zabilježili priljev treći tjedan zaredom. Ostvaren je priljev od 7,6 milijuna dolara za institucionalne Ether fondove, dok su oni za Bitcoin nastavili odljev uz gubitak od 1,7 milijuna dolara.

Govoreći o Ether fondovima, CoinShares je izjavio:

“Priljevi sugeriraju skroman preokret u sentimentu, nakon što su izdržali 11 uzastopnih tjedana odljeva koji su doveli odljeve u 2022. do vrhunca od 460 milijuna USD.” Dodalo se da bi promjena sentimenta mogla biti posljedica sve veće vjerojatnosti da će se Merge dogoditi kasnije ove godine.

Merge je dugo očekivana nadogradnja Ethereuma koji mijenja svoj mehanizam konsenzusa iz proof-of-work (PoW) u proof-of-stake (PoS). Trenutno se priprema za jedan posljednji testni rad, a merge se očekuje prije listopada.

Je li Ether trenutno primamljivija investicija od Bitcoina?

Krajem lipnja, institucionalni ulagači počeli su ubacivati kapital natrag u fondove temeljene na Etheru tijekom tjedna u kojem su kripto instrumenti zabilježili rekordne odljeve od 423 milijuna dolara, većinom iz fondova temeljenih na Bitcoinu.

U tom je razdoblju ostvaren ukupni priljev od 14,6 milijuna dolara, ali short Bitcoin fondovi iznosili su 6,3 milijuna dolara, što sugerira da su ulagači još uvijek neraspoloženi prema najvećoj kriptovaluti. Fondovi i burze Sjedinjenih Američkih Država zabilježili su priljeve u ukupnom iznosu od 8,2 milijuna dolara, od čega 76% njih čine short pozicije, što je sličan postotak kao u tjednu koji je završio 8. srpnja.

Zagrijavanje institucionalnih ulagača za Ether nije se odrazilo na trenutnu cijenu imovine danas. Ether je trenutno ima pad od 2,9% tijekom posljednja 24 sata na 1.047 USD, nakon što je izgubio 28% tijekom prošlog mjeseca, prema CoinGecku.

Crypto Twitter je bio zauzet raspravom o tome treba li Ether klasificirati kao vrijednosni papir ili ne. Bitcoin maksimalisti stali su uz izvršnog direktora MicroStrategyja Michaela Saylora koji je prošli tjedan rekao da je ETH “očito” vrijednosni papir. Međutim, to su naširoko osporavali zagovornici Ethereuma, uključujući suosnivača Vitalika Buterina koji je u utorak ponudio svoje mišljenje o ovome.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X