Polovica aktivnih kripto novčanika igrala blockchain igre u Q3

0

Broj kripto novčanika koji su sudjelovali u blockchain (Play2Earn) igrama znatno je porastao tijekom posljednjih mjeseci.

Prema DappRadarovom Q3 izvješću o Blockchain igrama, jedinstveni aktivni kripto novčanici povezani s decentraliziranim aplikacijama za igre dosegli su ukupnu brojku od 754.000 u tom razdoblju. To predstavlja gotovo polovicu aktivnosti blockchain industrije koja u prosjeku registrira 1,54 milijuna dnevnih jedinstvenih aktivnih novčanika.

Metrika jedinstvenih aktivnih novčanika odnosi se na jedinstvene adrese koje stupaju u interakciju s određenim pametnim ugovorom, pa se ne mora nužno pokazivati dnevno aktivne korisnike.

Povećanje igračke aktivnosti uvelike je potaknuto pokretom za zaradu i NFT-ovima u igri. NFT kolekcionarski predmeti u igrama generirali su 2,32 milijarde dolara prihoda od prodaje tijekom trećeg kvartala, navodi se u istraživanju, dodajući da to predstavlja 22% ukupnog volumena trgovanja NFT-ovima za to razdoblje:

“Usred sve euforije oko Ethereum kolekcija poput CryptoPunksa i Bored Ape Yacht Cluba (BAYC), uloga koju su igrali NFT-ovi u igrama ne smije se zanemariti.”

U NFT sektoru od srpnja do rujna zabilježeno je oko 10,67 milijardi dolara vrijednosti trgovanja, što je povećanje od nešto više od 700% u odnosu na prethodni kvartal. Metaverz Axie Infinity jedan je od glavnih igrača u sektoru blockchain igara. Igrači prikupljaju i podižu “Axies” koja su virtualna stvorenja koja se mogu koristiti u PvE i PvP bitkama.

Axie Infinity je trenutno najveća blockchain igra

Axie Infinity je u trećem tromjesečju ostvario 2,08 milijardi dolara u volumenu trgovanja, a trenutno je ukupno dosegao 2,55 milijardi dolara. DappRadar izvještava da je do danas ostvareno više od 6,7 milijuna transakcija, a trenutni 24-satni obujam iznosi 15,2 milijuna dolara. NFT tracker CryptoSlam navodi Axie Infinity kao najprodavaniju kolekciju po količini prodaje u posljednjih 30 dana s 504 milijuna dolara.

Krajem rujna, Axie Infinity omogućio je staking svog izvornog AXS token koji dodaje dodatni sloj pasivnog prihoda povrh potencijala za Play-to-Earn. Ovaj potez odrazio se na cijenu AXS-a i doveo cijene do ATH-a od 155 dolara 4. listopada. Token je u posljednja tri mjeseca porastao 743%.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X