Polygon potiho popravio bug koji je mogao ugroziti cijeli projekt

0

Layer 2 mreža za skaliranje temeljena na Ethereumu, Polygon, potiho je popravila ranjivost koja je dovela u opasnost nativni token MATIC vrijedan gotovo 24 milijarde dolara.

Prema objavi na blogu Polygona od 29. prosinca, “kritičnu” ranjivost u mrežnom Proof-of-Stake (PoS) Genesis ugovoru prvi put su istaknula dva whitehat hakera 3. i 4. prosinca.

Ranjivost je dovela u opasnost više od 9,27 milijardi MATIC-a koji se procjenjuju na oko 23,6 milijardi dolara u vrijeme pisanja, a brojka predstavlja veliku većinu ukupne količine tokena od 10 milijardi.

Polygon je primijetio da je bug riješen u Bloku #22156660 putem “Hitne nadogradnje Bora” na Mainnet 5. prosinca oko 7:27 ujutro UTC. Mreža je primijetila da je “zlonamjerni haker” uspio ukrasti 801.601 MATIC-a (2,04 milijuna dolara) prije nego što je bug riješen. U blogu je pisalo:

„Tim Polygona udružio se Immunefijevim stručnim timom i odmah je uveo popravak. Zajednica validatora i full nodeova su obaviješteni i okupili su se iza jezgre razvojnih inženjera kako bi nadogradili 80% mreže u roku od 24 sata bez zaustavljanja.”

Polygon je naveo da je problem riješen iza zatvorenih vrata jer slijedi politiku “tihih zakrpa” koju je uveo Go Ethereum (Geth) tim u studenom 2020. Prema smjernicama, projekti ili programeri izvješćuju o ključnim ispravcima bugova 4-8 tjedana nakon što su pokrenuti uživo kako biste izbjegli rizik od exploita u vrijeme popravka.

Prema Immunefiju, Whitehat haker “Leon Spacewalker” prvi je izvijestio o sigurnosnoj rupi 3. prosinca i bit će nagrađen sa 2,2 milijuna dolara vrijednih stablecoina za svoje napore, dok će drugi neimenovani haker, nazvan “Whitehat2” dobiti 500.000 MATIC-a (1,27 milijuna dolara) od Polygona.

Suosnivač Polygona Jaynti Kanani naglasio je sposobnost mreže da promptno riješi kritični bug, napominjući u postu na blogu da:

“Ono što je važno je da je ovo bio test otpornosti naše mreže, kao i naše sposobnosti da odlučno djelujemo pod pritiskom. S obzirom na to koliko je bilo na kocki, vjerujem da je naš tim donio najbolje moguće odluke s obzirom na okolnosti.”

Prema podacima tvrtke Coingecko, cijena MATIC-a je 2,45 dolara i porasla je za 35,1% u posljednjih 30 dana unatoč trenutnoj korekciji velikog dijela kripto imovine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X