Popularnost Bitcoina u Nigeriji raste brže od ostatka svijeta

0

Upravo se događa prihvaćanje Bitcoina u raznim dijelovima svijeta, osobitu u onim nerazvijenim dijelovima gdje inflacija i monetarni sustav uništavaju radničku klasu.

Nigerija upravo svjedoči masivnom prihvaćanju Bitcoina od strane svojih građana, osobito 16.12.2017 kada je u toj državi probijen rekord u trgovanju sa vodećom kripto valutom. Nigerija je zadnja Afrička država koja je u zadnje vrijeme doživjela veliki rast u trgovanju Bitcoinom, odmah pokraj Zimbabwe koja je bila vodeća veliki dio 2017-te godine.

Volumen trgovanja

Platforma Localbitcoins koja služi za trgovanje Bitcoinom je postigla rekord u trgovanju, te je skoro 1 950 000 000 Nigerijskih Naira razmijenjeno u toj trgovini u tjednu koji je završio sa 16tim prosincom. Prema, cryptocompare, Nigerijska valuta Naira je u tečaju prema BTC-u 24. najveće tržište na svijetu, a u zadnjih 24 sata je razmijenjeno gotovo 80 Bitcoina. Ali to je ipak tek volumen od 0.02% u usporedbi s ostatkom svijeta.

Nigerija je drugo po redu najveće P2P Bitcoin tržište, ispred nje je jedino Kina koja je doživjela rast od 1500% samo u zadnjih godinu dana.

Povećanje vidljivo nakon Nigerijske restrikcije dolara

Manasseh Egedegbe, koji radi u Nigeriji kao upravitelj Nigerijskog investicijskog fonda, je izjavio za medije da je odluku o korištenju Bitcoina donio još 2016-te. Nakon što je Nigerijska centralna banka krenula provoditi stroge kontrole kapitala s ciljem limitiranja korištenje američkog dolara u državi, Egedegbe se je prebacio na Bitcoin.

Bio sam u mogućnosti koristiti Bitcoin za jednu transakciju i onda sam se navukao. Manasseh Egedegbe

Gospodin Egedegbe navodi kako su se mnogi građani zainteresirali za Bitcoin isključivo zbog spekulativne svrhe, te da je većina njih umorna od gledanja kako raste cijena i sada žele biti dio toga rasta.

Nigerijske Bitcoin burze profitiraju

U listopadu su u Nigeriji osnovane dvije nove burze, jedna od njih je Bitkoin Africa koja je osnovana od strane Timi Ajiboya, te burza Tanjalo osnovana od strane Tima Akinboa. Pokazalo se da takve burze mogu kreirati i dijeliti značajan obujam tržišta u jako kratkom vremenu.

Ajiboya je izjavio da je BItkoin Africa gotovo pola ukupnog volumena ostvarila u prvih 10 dana ovoga mjeseca (Prosinac, 2017), a kompanija Tanjalo je napravila prometa od gotovo milijun američkih dolara s minimalnim marketingom.

Ajiboye vjeruje da kripto valute u Africi imaju budućnost, jer u cijelom kontinentu nedostaje napredne financijske infrastrukture što je jako dobar razlog za širenje i prihvaćanje kripto valuta.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: News Bitcoin

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X