Potražnja za Ethereum ENS domenama vrtoglavo raste

0

Ethereum Name Service ima najbolji mjesec do sada za nove registracije, obnove računa i prihode zahvaljujući svijesti zajednice i niskim naknadama za plin.

Vodeći programer Ethereum Name Servicea (ENS) Nick Johnson je 23. svibnja tweetao metriku za uslugu Web3 domene Web3 do sada do svibnja. Napomenuo je da su brojke spremne srušiti postojeće rekorde jer su već bili na najvišim razinama svih vremena, “i još je ostao tjedan dana svibnja”.

Jonson je u ponedjeljak za Cointelegraph rekao da je glavni čimbenik koji doprinosi većoj potražnji u domenama ENS-a to što je to mjesto gdje ljudi mogu “formirati zajedničke zajednice bez ikakve sveobuhvatne strukture koja im je prethodno nametnuta”. To je imalo zapanjujuće rezultate za uslugu Web3 domena.

“ENS je dosegao kritičnu masu svijesti i usvajanja; većina kripto novčanika podržava ENS nazive, tako da je faktor upotrebljivosti značajan.”

ENS je open-source blockchain protokol osnovan 2017. godine koji omogućuje ljudima da dodijele digitalni identitet svom Ethereum novčaniku. Svaki naziv je nepromjenjivi token (NFT) koji završava s .eth i može djelovati kao adresa, kriptografski hash ili URL web-mjesta.

ENS digitalni entiteti sve popularniji

Podaci koje je podijelio Johnson pokazuju da je do sada u svibnju bilo 304.968 novih registracija, 13.260 obnova i 3.165,85 ETH prihoda. 

Johnson je također rekao da “niske naknade za plin definitivno imaju utjecaj” na veće stope ulaska i obnove. Slanje brze transakcije na Ethereumu košta oko 22 GWEI u trenutku pisanja, u vrijednosti od oko 0,92 USD prema gasprice.io. U razdobljima velikog volumena, naknade za plin mogu biti veće od 80 USD, što može djelovati kao odvraćanje od korištenja mreže osim u hitnim slučajevima.

“Možete registrirati ENS ime od 5+ znakova na godinu dana za 5 USD – visoke naknade za plin mogu povećati trošak nekoliko puta, tako da cijene plina imaju veliki utjecaj na pristupačnost ENS domena.”

Interes za ENS domene brzo raste od travnja kada su društveni klubovi poput Kluba 10k unutar ENS-a zadobili ogromnu pozornost. Klub 10k osnovali su vlasnici ENS domena s brojevima između 0-9999. I nove registracije i obnove od tada su se gotovo udvostručile.

Rekordno visoki prihodi ENS-a zajedno s padom tržišta potaknuli su planove u decentraliziranoj autonomnoj organizaciji (DAO) ENS-a da odvoji sredstva za stalni razvoj. Johnson je izjavio da bi prihod predviđen za financiranje razvoja i održavanja pomogao projektu da prebrodi daljnju volatilnost tržišta.

“S tim jamstvom protiv tržišnih učinaka, dodatna sredstva mogu se slobodnije koristiti za razvoj ekosustava.”

Međutim, bullish metrika se nije odrazila na cijenu ENS tokena. Token je u stalnom padu od njegovog lansiranja u studenom 2021. u kojem je svim vlasnicima .eth domene airdropan dio ponude. ENS je pao za 86% s ATH-a u studenom te se trenutno kreće oko cijene od 13 USD prema CoinGeckou.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X