Poznati YouTuber priznao da je “rug pullao” svoju zajednicu

0

Američki Youtuber i “internet detektiv” Coffeezillaa u srijedu je objavio snimljeni intervju s Youtuberom Paulom “Ice Poseidon” Deninom. Tijekom poziva, Denino je potvrdio da je pobjegao sa 750 tisuća dolara vrijednog novca svojih investitora kroz njegov rug pull kripto projekt nazvan “Cxcoin”.

Sve je počelo prošlog tijekom srpnja 2021., kada je Denino stvorio Cxcoin za streamere i kreatore sadržaja na Binance Smart Chainu. Denino je potom navodno promovirao token svojoj zajednici, rekavši im da “ne brinite, nema rug pulla, sav novac je zaključan [u pametnom ugovoru], moji novčanici su objavljeni.” Međutim, Denino je odustao od projekta samo dva tjedna kasnije, rekavši:

“Prilično je jednostavno. U osnovi, token je bio neaktivan dugo vremena; kripto tržište se ruši i očito neću dopustiti da 300 tisuća dolara [zaključanih] u liquidity poolu propadne, pa sam uzeo ono što nije bilo potrebno unutra.”

Uz 300 tisuća dolara uzetih iz liquidity poola, navodno nedostaje još 200 tisuća dolara iz presalea Cxcoina te 250 tisuća dolara iz marketinškog walleta, što dovodi do ukupne cifre od 750 tisuća dolara vrijednih sredstava ulagača. 

Navodno je Denino nakon što se to pročulo, zajednici vratio manji dio otuđenih sredstava. No, glavnina kapitala nije vraćena. Kasnije, kada ga je Coffeezillaa pitao koliko je novca zaradio na “prijevari”, Denino je naveo da 55% novca ide njemu, dok 45% ide programerima. Što znači da je “Ice Poseidon” zaradio oko 400 tisuća dolara.

Što se tiče toga gdje su sredstva, Denino je kupio Teslu samo nekoliko dana nakon što je kapital nestao. Budući da su komentari na njegovom Twitter računu suspendirani, mnogi su korisnici otišli na Youtube i Discord kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo, a korisnik Discorda 3840x2160p#3258 napisao je:

“Živio je od novca donatora cijeli svoj život, a onda je njegov povratak na Twitch odbijen, pa budući da mu karijera stagnira, odlučuje prevariti svoje obožavatelje i investitore.”

Ice Poseidon izvorno je postao poznat kao Twitch streamer koji igra MMORPG Runescape. Godine 2017. trajno mu je zabranjen pristup platformi nakon što je njegov gledatelj prijavio lažnu prijetnju bombom dok se Ice ukrcavao u zrakoplov. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X