Prada će lansirati NFT kolekciju temeljenu na Ethereumu

0

Renomirani luksuzni brend Prada jača svoju prisutnost na Web3 nadolazećim lansiranjem nove NFT kolekcije. Cijela kolekcija odgovarat će seriji fizičkih majica koje su u prodaji od prosinca 2019. godine.

Prema web stranici tvrtke, 100 NFT-ova temeljenih na Ethereumu odgovarajuća je dopuna fizičkoj Prada Timecapsule seriji trendi crnih i bijelih košulja lansiranih još 2019. godine. Fizički dizajn 100 unisex košulja dizajniranih u suradnji s umjetnikom Cassiusom Hirstom, sinom Damiena Hirsta, bit će izravno povezan s NFT-om.

Ideja ove velike luksuzne modne kuće je da stvori savršenu sinergiju između fizičkog i digitalnog kroz izdavanje besplatnog NFT-a svakom kupcu koji odluči kupiti neki od odjevnih predmeta iz nove kolekcije.

NFT izdanje ima za cilj obilježiti evoluciju “Timecapsule inicijative”. Svakog prvog četvrtka u mjesecu, počevši od 2019. godine, svjetski poznati brend na svoje web stranice postavlja ekskluzivno izdanje artikala iz ove serije.

U drugoj fazi, svaki vlasnik fizičke majice također će dobiti i NFT, sa pripadajućim digitalnim zapisom koji dokumentira serijski broj i sadrži jedinstveni broj dodijeljen svakoj majici.

Pristup s fokusom na fizičke predmete

Prema informacijama koje je objavio Forbes, cijena svakog NFT-a bit će izražena u nacionalnoj valuti, a ne u kriptu. Iza Pradinog najnovijeg ulaska na NFT tržište stoji Aura Blockchain Consortium, podržan od LVMH-a, Prada Group i Cartiera, koji nudi rješenja za autentičnost, vlasništvo i sljedivost.

U izvješću se navodi da, za razliku od svog glavnog konkurenta Guccija, koji uglavnom cilja na autohtone korisnike Web 3.0 zajednice videoigara, Prada ima strategiju usmjerenu na ljude koji nisu izvorno zainteresirani za Web 3.0 ili blockchain tehnologiju. Pokušava integrirati svoj NFT s već postojećim fizičkim objektima. Na taj način tvrtka želi izgraditi virtualno carstvo oko svojih vjernih i postojećih kupaca.

Neki članovi NFT zajednice kritizirali su Pradin izlet u NFT, sugerirajući da je projekt u suradnji s Adidasom, “Adidas for Prada re-source”, izgrađen na Polygonu, isporučio relativno nisku upotrebnu vrijednost od svog objavljivanja. Imovina se trenutno trguje na OpenSea za 0,08 Ether (ETH) i ima 2700 vlasnika.

Ako ste ludi za luksuznim brendovima, virtualna odjeća nudi puno pristupačnije cijene. Gucci je 2021. godine lansirao tenisice u digitalnoj varijanti, po cijeni od samo 12 dolara. Ove tenisice neće primijetiti nitko u stvarnome svijetu, ali u metaverzumu, kad u njima odigrate omiljenu igru pa skoknete na virtualno druženje na društvene mreže – e, to je već druga priča.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X