Preko 1.2 milijarde Ethera povučeno s CEX-ova u 24 sata

0

U posljednjih 24 sata, s centraliziranih kripto burzi povučeno je oko 1.2 milijarde dolara vrijednosti u Ethereumu. Ovo je najveće dnevno povlačenje sredstava u povijesti Ethera, što je dovelo do spekulacija o skorom povećanju cijena druge najveće kriptovalute jer se ponuda smanjuje na mnogim mjestima trgovanja.

Prema podacima koje je podijelila tvrtka za kripto analitiku Into The Block, Ether vrijedan 1,2 milijarde dolara povučen je 16. rujna iz centraliziranih burzi što je postavilo novi  ATH u kratkoročnim povlačenjima sredstava s kripto burzi.

Into The Block je primijetio da je cijena Ethera porasla za 60% u 30 dana zadnji put kada se ovo dogodilo. Odnosno, nakon što je u travnju povučena milijarda dolara s centraliziranih kripto burzi.

Izvor: Twitter

Međutim, situacija se promijenila od travnja. Prošlomjesečni London upgrade uvela je mehanizam burnanja velikog dijela naknada za transakcije na Ethereumu, stvarajući povećani deflacijski pritisak na dinamiku ponude Ethera.

U vrijeme pisanja ovog članka, preko 310.000 Ethera vrijednog više od 1,1 milijarde dolara burnano je u samo 42 dana otkako je EIP-1559 objavljen, prema Ultrasound Money web stranici. Kao takav, Ether je uklonjen iz tržišne ponude brzinom od otprilike 5,05 ETH (18.061 dolara) svake minute ili 26 milijuna američkih dolara dnevno od London upgradea.

Brzorastuća NFT platforma OpenSea je vodeći Ethereum DApp po stopi sagorijevanja koja je zaslužna za više od 14% svih Ethera koji su uklonjeni iz tržišne ponude, slijedi Uniswap V2 s 5,5%, Tether s 4,9%i Axie Infinity s 3%. Regularni transfer Ether tokena također je odgovoran za 8,7% burnanog Ethereuma.

Bitcoin je također zabilježio stalne odljeve iz centraliziranih kripto burzi budući da je u svibnju dosegao ATH od 17% cirkulirajuće ponude. Prema tvrtki za blockchain analitiku Glassnode, rezerve Bitcoina centraliziranih burzi pale su na najnižu razinu u posljednje tri godine. Ovo je generalno bullish znak da investitori nisu spremni na likvidaciju svojih pozicija.

Izvor: Twitter

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X