Preko $100 milijuna potrošeno na metavers zemljišta prošli tjedan

0

Digitalno zemljište je u velikoj potražnji na već vrlo unosnom tržištu metaversa, kako su otkrili prošlotjedni podaci o prodaji NFT-ova.

Podaci s platforme za NFT metrike, NonFungible, pokazuju da je tijekom prošlog tjedna vrijednost prodanih NFT-ova narasla je na više od 300 milijuna dolara. Od tog ukupnog broja, gotovo trećina je bila za digitalno zemljište u Sandbox Metaversu.

Tijekom prošlog tjedna, svaka od deset najvećih NFT metaverz prodaja odnosila se na digitalnu zemlju. Sandbox je u proteklom tjednu ostvario ukupni volumen od 70,5 milijuna dolara za 4.433 NFT artikla što ga čini metavers kolekcijom koja je prikupila najviše novca.

Decentraland je rangiran na drugom mjestu po ukupnom prometu prodaje NFT-ova. Top 10 prodaja u tom metaversu su rasponu od 225.000 MANA (oko 760.000 dolara) do 50.000 MANA (220.000 dolara). U Decentralandu je tijekom proteklog tjedna prodano 399 NFT artikala u vrijednosti od 6,6 milijuna dolara.

Tijekom proteklih tjedan dana ovo su još neki od značajnijih volumena u metavers projektima: CryptoVoxels je prodao 81 NFT artikal za oko 650.000 dolara, u Somnium Spaceu je prodano 40 artikala u vrijednosti 492.000 dolara. Svi njihovi najveći tradeovi bili su također za virtualno zemljište.

Metaverse je jedan od posljednjih popularnih trendova u kripto sektoru. To iskustvo virtualne stvarnosti koristi blockchain tehnologiju i NFT-ove kako bi ekosustav funkcionirao. Pomoću ovoga je omogućeno plaćanje te ključno, posjedovanje stvari u metaversu. Na primjer, kada obavite kupnju u igri, vi zapravo posjedujete predmet i možete ga držati, koristiti ili trgovati njime.

Prema DappRadaru, metavers zemljišta u vrijednosti od 106 milijuna dolara prodano je među više od 6000 trgovaca u prošlom tjednu.

“Zasigurno, Metaverse zemlja je sljedeći veliki hit u NFT prostoru. Iznoseći rekordne prodajne brojeve i konstantno rastuće cijene NFT-a, virtualni svjetovi novi su trendu kripto prostoru”, naveo je DappRadar u svom blog postu u to vrijeme.

Na NFT tržištu Opensea, Sandbox i Dentraland zadržali su svoja mjesta kao dvije najbolje kolekcije kojima se trgovalo na platformi tijekom prošlog tjedna.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X