Prema Robert Kiyosakiju, Bitcoin je trenutno odlična investicija

0

Robert Kiyosaki, autor najbolje prodavane financijske knjige ‘Rich dad, Poor dad‘, nedavno je komentirao opasnosti od ulaganja u devizne rezervne valute zbog moći koju imaju središnje banke. Dao je svoje mišljenje o Bitcoinu i kriptovalutama.

Prema Kiyosakiju, ožujak 2020. godine označava najveću ekonomsku katastrofu koju je svijet doživio, sugerirajući da je to posljedica sumnjive vladine kontrole. Poznati financijski guru izjavio je da podržava kriptovalute kao koncept zbog njihove decentralizirane prirode, koja se ne oslanja na nacionalne strukture:

“Sviđaju mi se kriptovalute jer su izvan sustava. Ne ovisi o saveznoj banci ili riznici ili Wall Streetu.”

Izvor: Twitter

Jeff Wang, osnivač Rocket Fuel Crypto, nedavno je bio specijalni gost na Kiyosakijevom kanalu, The Rich Dad Radio Show i pružio stručan uvid u Bitcoin i blockchain tehnologiju.

Povezanost Bitcoina i vrijednosti dolara

Na pitanje misli li da je to dobra ili loša vijest za investitore u Bitcoin da se tiskaju trilijuni dolara, Wang je izjavio da, ako ste “teški” u Bitcoinu, tiskanje fiat novca je dobro za vas jer je Bitcoin bio obrnuto povezan s dolarom. Što se tiče dolara vrednovanog s drugim valutama, ako se dolar sruši, cijena Bitcoina će ići gore. Povijesno, tako se i dogodilo … [Bitcoin] zapravo nije povezan s bilo kojom drugom imovinom, Wang je izjavio da je Bitcoin zaštita ili osiguranje za bilo koju drugu imovinu koju držite.

Gledajući podatke iz prošle godine prije pandemije, dok se Bitcoin kretao u tandemu sa zlatom, kriptovaluta je imala obrnuto proporcionalan odnos s burzom.

Ryan Alfred, predsjednik tvrtke Digital Assets Data komentirao je to rekavši da ova otkrića signaliziraju kako se Bitcoin počinje ponašati više poput skladišta vrijednosti i potencijalno se koristi kao sredstvo sigurnog utočišta tijekom globalne nesigurnosti na tradicionalnim tržištima.

Kakva je budućnost Bitcoina i kriptovaluta?

Pozivajući se posebno na Facebookovu kriptovalutu Libra, Wang i Kiyosaki razgovarali su o prijetnji koju kriptovalute predstavljaju nacionalnim bankama. Kriptovalute kao alternativni način digitalnog plaćanja mogle bi uznemiriti kontrolu središnjih banaka, što je dovelo do toga da su mnoge zemlje imale zabranu trgovanja i transakcija kriptovalutama ili nametale stroge propise na digitalnom tržištu.

No, zahvaljujući visokoj volatilnosti Bitcoina i relativno maloj brzini transakcija, Wang je objasnio kako smatra Bitcoin snažnijom imovinom za očuvanje vrijednosti ili osiguranjem od ostalih fluktuirajućih tržišta, a ne kao “valutom” za trošenje.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X