Priljevi na centraliziranim kripto burzama najviši u zadnjih 3 mjeseca

0

Broj Bitcoin whaleova brzo se smanjuje na razine koje nisu viđene od ranije ove godine, vjerojatno zbog tromjesečnog visokog priljeva kriptovalute na centralizirane burze.

Analitička kompanija Glassnode objavila je nekoliko bearish pokazatelja za najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji, uključujući podatke koji ukazuju na izlazak s tržišta za whaleove koji drže najmanje 1000 komada BTC-a te priljev od više od 1,7 milijuna BTC-a na centralizirane burze, što je najviše od veljače.

Visoki CEX priljevi BTC-a sugeriraju da whaleovi potencijalno napuštaju tržište prodajom svojih kriptovaluta, vjerojatno kao način da se pripreme za dulji trend pada tržišta. Nedavne rasprodaje su vrlo vjerojatno izvršili kratkoročni vlasnici koji su akumulirali kripto krajem siječnja i početkom veljače kada su cijene dosegle najnižu razinu u 6 mjeseci od oko 34.800 dolara.

Nepovoljni izgledi na tržištu temeljeni na čvrstim podacima doveli su do pada Bitcoin Fear and Greed Indexa na 11, što označava “Extreme Fear”. Indeks ocjenjuje opću količinu straha i pohlepe među Bitcoin investitorima.

Izvor: alternative.me

Unatoč lošem raspoloženju, čini se da na dnevne transakcije Bitcoinom ovo još nije negativno utjecalo. Prema on-chain podacima iz YChartsa, 8. svibnja dogodile su se 233.892 dnevne transakcije vrijedne oko 30 milijardi dolara, što je otprilike prosjek za siječanj.

Vodeća blockchain analitičar u kompaniji Glassnode, “Checkmate”, je u nedjelju tweetao “Mnogi od vas čekaju Bitcoin ‘kapitulacijski fitilj’”, djelomično potvrđujući ideju da investitori očekuju da će BTC nastaviti padati. Kapitulacijski fitilj obično je karakteriziran relativno dugim, iznenadnim i katastrofalnim padom cijene, poput onog 12. ožujka 2020., kada je BTC pao 43% u jednom danu na oko 4.600 dolara.

Tržišni analitičar Caleb Franzen tweetao je svojim 11.000 pratitelja u nedjelju da bi ulagači trebali pretpostaviti da će tržišta nastaviti padati na temelju njegove analize koja sugerira da ćemo ostati “kratkoročno bearish”. Bitcoin je trenutno u padu od 10,39% u proteklih sedam dana, trgujući na oko 33.550 dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X