Primjenom Stellar blockchaina do lakše distribucije plavog kamena s Atlantide

0
Atlantis Blue nam dolazi sa sasvim novom idejom realne primjene blockchain tehnologije, a to je zaštita Larimara, vrijednog i rijetkog dragog kamenja, te stvaranja sasvim novog ekosustava u njegovoj distribuciji.

Projekt nad Stellarovim blockchainom?

Ovaj dragi kamen može biti pronađen jedino na jednom mjestu u cijelom svijetu, a to je u području neaktivnog vulkana na karipskom otoku Hispaniola, u dominikanskoj republici. Larimat je poznatiji pod imenom Blue Stone of Atlantis, a prema njemu je ova blockchain platforma dobila naziv Atlantis. Za razliku od većine drugih projekata, Atlantis Blue projekt radi nad Stellarovim blockchainom, a ne Ethereumovim kao većina drugih projekata. Token koji će se koristiti u ovom projektu će se zvati Atlantic Blue Digital Token, a drastično će poboljšati cijeli proces rudarenja i prodaje Larimar kamena.

Plavi kamen s izgubljene Atlantide

Plavi dragulj Larimat može biti izrudaren samo na području od nekoliko kilometara, a ima mnogo razloga zašto je popularan. To vidimo i iz činjenice da je u top 5 najrjeđih dragulja na svijetu. Neki vjeruju da je Larimat plavi kamen iz izgubljene altantide. Ovakvu teoriju ima i Edgar Cayce koji je rekao da ovaj kamen može biti pronađen samo na jednom karipskom otoku koji je ostatak Atlantide. Oni koji vjeruju u ovu teoriju također vjeruju da ovaj kamen ima ljekovita svojstva i da je zbog toga poseban.
Larimat je popularan kamen koji se koristi pri izradi nakita zbog svoje elegantnosti i ljepote. Mnogi vjeruju da osim ljepote ovaj kamen ima posebna svojstva kao što su: liječenje bolesti, pomoć pri opuštanju uma, eliminira krvni tlak i stres.

Koliko vrijedi taj dragulj?

Uzmemo li u obzir činjenicu da je rijedak i popularan jasno je da će mu cijena biti visoka, uz to ga nije lako izrudarit pa mu i to povećava cijenu. Larimar dragulj postiže cijenu od 20$ po gramu, dok na ilegalnoj trgovini se može nabaviti po svega 4$ za gram. Isto kao s dijamantima i ovaj dragulj ima razrede koji ovise o kvaliteti, a ovisno o razredu je i cijena drugačija.

Koji problem se ovdje želi riješiti s blockchainom?
Iako je Larimar na tržištu skup, rudari od toga najmanje zarađuju. Distributeri i izvoznici uzimaju kamenje od rudara, te im obećaju da će se vratiti s novcem nakon što prodaju dragulje. Rudari nisu plaćeni kada fizički obrade kamen, već tek naknadno kada netko od distributera dođe nazad na otok po novu pošiljku. Iz tog razloga rudari moraju čekati mjesecima prije nego budu plaćeni, a čak nemaju ni garanciju da će biti plaćeni.

Postoji još jedan problem a vezan je za legalnost procesa, prema zakonu Larimat mora biti obrađen prije nego li napusti državu. Taj zakon je u primjeni ali se ne provodi dobro jer zajednici koja rudari nedostaje pravilna infrastruktura s kojom bi to mogli provoditi.

Atlantis Blue projekt će pomoći da se više na tržištu ne nalaze lažni dragulji, već samo pravi, a to će napraviti na taj način da će postojati jedan centralni distribucijski centar.

Kako će Atlantis Blue riješiti te probleme?

Jedini način da se riješe postojeći problemi je u digitalizaciji. Do sada su trgovci iskorištavali nedostatak organizacije i infrastrukture među rudarima, a ovaj projekt planira to promijeniti. Trgovci će i dalje moći doći na otok i fizički kupiti dragulje, no to će morati raditi preko Stellar Distributed Exchange odnosno preko kriptoburze. Na taj način će trgovac morati kupiti po zadnjoj cijeni na burzi, a token holderi su ti koji će kontrolirati cijenu.
Problem koji smo ranije napomenuli, da po zakonu Larimat ne smije napustiti državu prije nego je obrađen, će se riješiti tako da će Atlantis Blue kreirati infrastrukturu koja će omogućiti da svi dragulji prođu isti proces prije prodaje. Napravit će se skladište u koje će se donositi kamenje iz rudnika, te će se tamo vagati i evidentirati, a postojat će i kamp u kojem će se kamenjima davati legalni status kako bi mogli biti izvezeni iz zemlje.

Inovativna primjena blockchaina

Između svih projekata koji dolaze i rade ICO kako bi prikupili sredstva za svoje poslovanje, Atlantis Blue radi svoj ICO kako bi prikupili sredstva za financiranje izrade infrastrukture koja bi omogućila ovo što smo opisali u članku. Bez obzira uspiju li ili ne, zanimljiva je ideja preko koje bi mogli riješiti realan problem koji muči zajednicu rudara na tom malom karipskom otoku, a ovakav projekt bi mogao pomoći.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X