Programer proveo 69 dana u ‘Bitcoin Cash Cityju’ koristeći samo BCH, evo kako je prošlo

0

Silverblood kaže da korištenje Bitcoin Casha kao metode plaćanja “ima smisla” jer je BCH dio njegovog prihoda i puno jednostavnija metoda plaćanja od nekih drugih oblika koje koristi.

Kad je programer Jonathan Silverblood u kolovozu ove godine iz svog doma u Finskoj odletio u Townsville u Australiji na dvoipolmjesečni odmor, imao je jedan glavni zadatak — platiti sve što može koristeći samo Bitcoin Cash (BCH).

Obalni grad Townsville poznat je kao “Bitcoin Cash City”, naziv izveden iz istoimene konferencije koja je prvi put pokrenuta 2019. godine.

Silverblood je rekao da ga je u Townsvilleu, još dok je prisustvovao konferenciji 2019., zaintrigirao broj trgovaca i prodavača koji nude BCH kao opciju plaćanja te da je planirao povratak u grad nakon što se ukinu ograničenja vezana uz COVID-19.

Townsville – raj za kripto plaćanja

Silverblood je entuzijast i programer Bitcoin Casha. Zadnje tri godine radi u General Protocols gdje mu se plaća isplaćuje u BCH.

“Odlazak na ovu destinaciju bio je u potpunosti povezan s korištenjem BCH, a također je bio i neka vrsta izgovora da potrošim više nego inače, dok sam istovremeno obavio više posla, dok su moja obitelj i djeca bili na odmoru s bakom”, rekao je za Cointelegraph nakon što se vratio kući s puta.

“Koristiti BCH za plaćanje dok sam bio tamo jednostavno je imalo smisla, djelomično zato što već imam isplaćen prihod u BCH-u, a djelomično zato što je puno jednostavnije, za razliku od nekih drugih oblika plaćanja koje koristim.”

Istaknuo je da je u 69 dana koje je proveo u gradu na kraju uspio izvršiti 130 transakcija koristeći Bitcoin Cash. To uključuje hranu i različite usluge u kafićima, restoranima i hotelima, vađenje zuba kod zubara, šišanje i popravak igraće konzole Steam Deck.

“Neki su dani bili prilično zaposleni; kupili bismo doručak, ručak, sladoled, kruh i večeru, ali ponekad je moja obitelj htjela otići negdje drugdje, a ne jesti na mjestima koja prihvaćaju BCH.”

Silverblood je također izvršio nekoliko plaćanja BCH-om tvrtkama koje nemaju sjedište u Townsvilleu, uključujući Steam i Netflix darovne kartice.

Međutim, njegov odmor financiran Bitcoin Cashom nije prošao bez problema.

Silverblood kaže da je njegovo iskustvo s korištenjem BCH-a kao metode plaćanja bilo uspješno, ali ne i “pretjerano uspješno” zbog problema s terminalima za plaćanje koji su ostali bez struje, WiFi pristupom i nekim trgovcima koji nisu mogli ponuditi kripto kao opciju u trenutku plaćanja.

“Kada sam stigao u zračnu luku u Townsvilleu, htio sam platiti i vožnju taksijem do hotela, ali konkurentska taksi kompanija kupila je taksi kompaniju koja je preuzela BCH, tako da to više nije bila opcija.”

Također je otkrio da nisu svi trgovci bili otvoreni za ideju korištenja BCH-a jer nisu željeli “komplicirati s knjigovodstvom” i “nisu mogli podnijeti volatilnost”.

“Za većinu trgovaca s kojima sam razgovarao tijekom svog putovanja, čini se da je broj kupaca koji plaćaju kriptovalutom jednostavno premalen da bi motivirao dodatne troškove obrazovanja osoblja, dodatni hardver poput WiFi-a i terminala za plaćanje”, rekao je Silverblood.

“Kriptovalute su ovdje i funkcioniraju, ali prihvaćanje trgovaca je sporo i rašireno, što otežava život u potpunosti”, dodao je.

Silverblood je rekao da također nije na kraju kupio svoje avionske karte s BCH-om, jer je njegova obitelj htjela letjeti Qatar Airwaysom, zrakoplovnom kompanijom koja je u srpnju pokrenula vlastiti Metaverse, ali trenutno ne prihvaća kripto kao način plaćanja.

Silverblood i njegova obitelj u međuvremenu su se vratili kući u Finsku, ali programer je uvjeren da ovo neće biti zadnji put da koristi kripto za plaćanje roba i usluga.

“Apsolutno ću pokušati ponoviti nešto poput ovoga, za samo nekoliko tjedana letim na još jedno top središte Bitcoin Casha, St Kitts, na konferenciju BCH 2022”, rekao je.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X