Proizvođač luksuznih automobila prihvaća bitcoin za prodaju vozila

0

Kalifornijski proizvođač luksuznih električnih automobila Karma Automotive počeo je prihvaćati digitalnu valutu kao sredstvo plaćanja na jednom od svojih prodajnih mjesta u Newport Beachu u Kaliforniji.

Karma Newport Beach kupcima od sada omogućuje da kupnju novih vozila i povezanih usluga plaćaju u bitcoinu (BTC), navodi se u priopćenju kompanije.

Najavljujući novu ponudu direktor Karme Lance Zhou izjavio je:

“Otvaramo našu novu platformu da poslužimo kao test i primjer kako bismo blockchain aplikaciju uveli u praktičnu upotrebu. Karmina vodeća prodavaonica podržat će naše napore za dokazivanjem nove tehnologije i pružanje najnovijih ponuda za VVIP tretmane za kupce prihvaćanjem bitcoin kriptovalute.”

Kineska grupa Wanxiang kupila je imovinu Karme od kompanije Fisker Automotive 2014. godine za 149,2 milijuna dolara. Sa izradom svog vodećeg vozila Revero započela je u 2016. godini, a cijena novog modela iznosi više od 135.000 dolara. Revero navodno može prijeći 59 kilometara prije nego što mu je potrebna nadopuna baterije.

Kriptovalute i luksuzna dobra

Kriptovalute su našle svoj put u industriji luksuznih dobara, kako u obliku funkcionalnosti, tako i u plaćanju. U rujnu 2018. godine švicarski brend luksuznih satova Hublot predstavio svoj sat “Big Bang Blockchain” koji se isključivo mogao kupiti u bitcoinima.

Ostali vrhunski satovi kompanije Franck Muller imaju integrirane novčanike za kriptovalute. Njihova cijena kreće se od 9.800 do 50.600 dolara.

Blockchain tehnologija u automobilskoj industriji

Proizvođači automobila diljem svijeta eksperimentiraju s osnovnom tehnologijom kriptovaluta, a kompanija Ford Motor koristi blockchain i geofiting kako bi precizno pratila broj “zelenih kilometara” koji upravljaju njihovim energetski učinkovitim vozilima.

BMW, General Motors, Ford, Renault i Honda u Sjedinjenim Državama započeli su testiranje blockchaina za identifikaciju i plaćanje za automobile.

U rujnu je indijski proizvođač automobila Tata Motors objavio da planira primijeniti blockchain rješenja u različitim aspektima automobilske industrije, uključujući tržište parkiranja, algoritme predviđanja potražnje i praćenje kvalitete goriva u stvarnom vremenu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X