Promjena smjera? Bitcoin konačno završio svoj najduži niz od 9 crvenih tjedana

0

Nakon devet uzastopnih tjedana zatvaranja u crvenom, bitcoin je konačno uspio prekinuti ovaj negativni trend i zabilježiti svoju prvu “zelenu svijeću” od kraja ožujka. Cijena Bitcoina konačno je skočila na više od 30,000 dolara u proteklih 12 sati. U trenutku pisanja, cijena BTC-a iznosi $31,451.21.

Bitcoin ima prvu “zelenu svijeću” od ožujka

Izvor: TradingView

Bilo je to krajem ožujka kada je Bitcoin zajahao svoj bikovski val. U tom trenutku, Bitcoin je narastao više od 10,000 dolara u dva tjedna i izgledao je spremno da izazove željenu liniju od 50,000 dolara. Međutim, ono što je uslijedilo bilo je upravo suprotno.

Umjesto da krene rasti, BTC se počeo spuštati. Tjednima kasnije izjednačio je negativan rekord u pogledu uzastopnih tjednih svijeća zatvorenih u minusu. Međutim, negativan niz je nastavio dugih 9 tjedana.

Proteklih tjedan dana prošlo je u pozitivnijem ozračju jer je BTC sredinom tjedna čak narastao iznad 32,000 dolara. Unatoč neuspjehu i povratku ispod 30,000 dolara, kriptovaluta je i dalje uspjeva zatvoriti tjedan iznad 29,250 USD (cijena na zatvaranju na kraju prošlog tjedna). Svoju prvu tjednu zelenu svijeću ugledao je prvi put od 21. ožujka ove godine.

Samo nekoliko sati nakon toga, situacija se još jednom okrenula na bolje jer je BTC skočio iznad 30,000 dolara i u trenutku pisanja ovog članka se nalazi na više od 31,000 dolara.

Je li najgori BTC scenarij prošao?

Budući da je Bitcoin u jednom trenutku izgubio više od 20,000 dolara u dva mjeseca, mnogi kripto analitičari počeli su spekulirati o tome je li vodeća i najpopularnija kriptovaluta našla svoje lokalno dno.

Analitičari tvrde da na medvjeđim tržištima dugoročna kapitulacija vlasnika obično označava višegodišnje dno.

Legendarni kripto trgovac, Peter Brandt, vjeruje da je tržište na putu za četvrti pad od 80% od 2011. Brandt je svoje predviđanje iznio kao reakciju na tweet Chedsa (pseudonim trgovca kriptovalutama i kripto stručnjaka), koji je predvidio da bi se vodeća kriptovaluta mogla srušiti na 12,000 dolara u bliskoj budućnosti. Ako je to slučaj, to će biti prvi put da korekcija padne ispod prethodnog maksimuma.

Prošli mjesec je Guggenheimov glavni investicijski direktor, Scott Minerd, predvidio da će cijena Bitcoina pasti na čak 8,000 dolara. Prema Mikeu McGloneu, višem strategu u kompaniji Bloomberg Intelligence, glavna prepreka za Bitcoin je povećanje kamatnih stopa američkih Federalnih rezervi.

Štetu povjerenju investitora generiralo je propadanje Terrinog UST stablecoina i LUNA tokena u svibnju. Unatoč činjenici da je Terraform Labs uspješno obnovio urušenu mrežu, cjelokupno raspoloženje na tržištu nije se značajno poboljšalo. Što nas sve čeka, pokazat će vrijeme.

Investitori sve otvoreniji za kripto imovinu

Unatoč nestabilnostima koje u zadnje vrijeme prati kriptovalute, istraživanje Economist Impacta pod nazivom “Digimentality 2022—Strah i favoriziranje digitalnih valuta” otkrilo je da ulagači postaju sve otvoreniji za kriptovalute u svrhu ulaganja i plaćanja.

U istraživanju je sudjelovalo više od 3000 potrošača, uz 150 institucionalnih ulagača, a studija je provedena u siječnju i veljači 2022. godine.

Oko 75% sudionika istraživanja koristi digitalni način plaćanja umjesto, od čega njih 13% koristi kriptovalute, dok je 60% ispitanika istaknulo da planira kupiti, držati ili prodati NFT u sljedeće tri godine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X