Prva afrička kriptovaluta na vidiku?

0

Da bi se olakšalo prekogranično plaćanje unutar Afričkih država, ali i poboljšao sustav suradnje država na kontinentu, na tržištu bi se uskoro mogla pronaći kriptovaluta Africa Master Coin koja će postati prva kriptovaluta ovog kontinenta.

S ciljem da se omoguće inozemne investicije i olakša trgovanje s Afrikom, poduzeće Trapeace Holding planira plasirati na tržište prvu afričku digitalnu kriptovalutu nazvanu Africa Master Coin.

Direktor Trapeace Holding-a ujedno i član udruženja Africa Blockchain Association, George Gordon komentirao je:

Mnoga afrička poduzeća posluju s raznim državama te se svakodnevno susreću s problemima u procesu naplate, stoga bi se na ovaj način konačno riješio taj problem, a ovo ujedno može i biti rješenje za hiperinflaciju, volatilnost valuta te stvaranje financijske sigurnosti u državama. George Gordon

Uz to je poduzeće Trapeace Holding najavilo da je već u partnerstvu s korejskim poduzećem kako bi razvilo i plasiralo na tržište Africa Master Coin do kraja ove godine.

Cijela ideja oko jedinstvene kriptovalute izašla je u javnost nakon što je utjecajan političar, a od nedavno i predsjednik Južnoafričke republike, Cyril Ramaphosa na sastanku u Kigalu podržao ideju o jedinstvenoj afričkoj valuti čak i kriptovaluti koja bi riješila mnoge barijere na njihovom kontinentu.

Nisu svi prihvatili optimistično ovu ideju pa je tako analitičar i stručnjak kriptovaluta, Lonwabo Fololo izjavio:

Već postoji digitalna valuta koja bi poduprla sve te probleme, a to je Bitcoin. On je dizajniran upravo zbog toga, a činjenica da ga ne kontrolira niti jedna osoba, banka ili institucija dodatno potvrđuje i uzdiže njegovu kvalitetu. On je univerzalna valuta koja je ograničena i može se koristiti u cijelom svijetu. Lonwabo Fololo

Sastanak u Kigalu najavio uskoro uniju u Africi?

Nedavno su afrički lokalni mediji pisali o tome kako su se 44 zemlje ovog kontinenta složile i potpisale ugovor da će stvoriti najveće udruženje poput unije, koje će omogućiti slobodnu trgovinu unutar zemalja koje su članice.

No, iako se velika većina zemlja složila s ovom idejom i potpisala dogovor u Kigalu, na popisu se ipak nije pronašlo desetak zemalja, a među njima i Nigerija.

Predsjednik Nigerije, jedne od najveće afričke ekonomije i ujedno jedne od najnaseljenijih država na kontinentu na Twitteu je komentirao:

Nećemo se složiti s ničime što bi moglo potkopati lokalne proizvođače i poduzetnike i dovesti Nigeriju na poziciju u kojoj ćemo postati tržište za gotove proizvode. Muhammadu Buhari

Udruženje African Continental Free Trade (CFTA) ovom inicijativom želi stvoriti tržište koje neće imati ograničenja kroz tarife ili uvozne kvote, kreirajući pritom slobodan protok proizvoda i usluga između svojih članova.

Potencijal ovog udruženja spojio bi 1,2 milijardu ljudi i stvorio udruženje 55 nacija, što bi ukoliko ova ideja zaživi postalo najveća unija na svijetu po broju članova država.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X