Prva Bitcoin NFT aukcija ostvarila 16,5 milijuna dolara u 24 sata

0

Aukcija za Yuga Labsovu inauguralnu kolekciju nezamjenjivih tokena Bitcoin Ordinal je završila, čime je tvrtka zaradila 16,5 milijuna dolara u samo 24 sata.

Najveći od 288 ponuditelja izdvojio je nešto više od 7 BTC-a za jedan od 288 NFT-ova temeljenih na Bitcoin Ordinals protokolima koji su bili na dražbi. Najniža ponuda iznosi 0,011 BTC (oko 250 USD).

Ukupno 288 ponuditelja osvojilo je jedan od Bitcoin NFT-ova iz kolekcije “TwelveFold”. Yuga je rekao da će pobjednici dobiti svoj upis u roku od tjedan dana, dok će neuspjelim ponudama iznos ponude biti vraćen u roku od 24 sata.

Aukcija je donijela 735 Bitcoina koji se procjenjuje se na 16,5 milijuna dolara po trenutnim cijenama. Najveći od 288 ponuđača platio je nešto više od 7 BTC-a ili 161.000 dolara za jedan od komada.

Yuga je najavila kolekciju krajem veljače, opisujući je kao “umjetnički sustav baze 12 lokaliziran oko mreže 12×12, vizualnu alegoriju za kartografiju podataka na Bitcoin blockchainu.”

Sadrži ograničeno izdanje kolekcije od 300 generativnih komada upisanih na Satoshi na BTC mreži. Sretni dobitnici su jedva čekali podijeliti svoje nove NFT-ove:

Negativne reakcije kripto zajednice

Prva aukcija Bitcoin NFT kolekcije tvrtke Yuga Labs izazvala je negativnu reakciju kripto zajednice zbog nedostataka u načinu provođenja aukcije.

Ponuditelji su morali poslati cijeli iznos svoje ponude u bitcoinima na jedinstvenu BTC adresu koju kontrolira Yuga. Pobjednici bi jednostavno platili BTC koji su ponudili, dok je Yuga rekla da će vratiti BTC onima koji ne uspiju dati najveću ponudu. Ovakav način provođenja aukcije izazvao je bijes unutar kripto zajednice, a neki ističu da je ručno izvršavanje povrata novca za neuspješne ponude zastarjeli model.

Iako nitko ne sumnja da će Yuga vratiti novac neuspješnim ponuditeljima, zajednica ističe da način na koji se provodi aukcija predstavlja vrlo loš primjer. Ovaj kontroverzni aranžman za BTC NFT-ove rezultat je ograničene sposobnosti mreže da prihvati takve operacije.

Kritičari su istaknuli da Ethereum NFT tržišta kao što su OpenSea i Blur imaju značajke koje omogućuju postavljanje ponuda na lancu, što trenutno nije moguće na Bitcoin blockchainu zbog ograničenja pametnih ugovora.

Unatoč kritikama, aukcija je privukla velik broj ponuda, Mnogi su bili sretni vidjeti da je veliki projekt kao što je Yuga odlučio koristiti i Bitcoin blockchain, iako su kritike bile dovoljne da upozore na nedostatke u načinu provođenja aukcije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X