Rari Capital poduplao svoj TVL u dva tjedna

0

TVL na DeFi protokolu Rari Capital porasla je na preko milijardu dolara.

DeFi protokol za uzimanje zajmova, lending i yield farming premašio je ključnu prekretnicu u TVL-u. DeFi Pulse potvrđuje da je njihov TVL dosegao novi ATH, izvijestivši o brojci od 1,09 milijardi dolara.

30. rujna Rari-jev TVL premašio je 500.000 dolara što znači da je bilo potrebno samo dva tjedna da se kapital na platformi udvostruči. DeFi Llama u međuvremenu procjenjuje TVL na toj platformi oko 889 milijuna dolara, ali i prema njemu brzo raste.

Rari je lansiran u srpnju 2020. za automatizaciju DeFi-a optimizacijom i premještanjem korisničkih sredstava na tada najučinkovitije yieldove. U to vrijeme privukao je određenu pažnju jer su ga pokrenuli i vodili iznimno mladi ljudi (tinejdžeri i oni u ranim 20-im godinama).

Nedavni zamah potaknut je nizom poolovima likvidnosti koji nude više prinose od onih tipičnih za industriju. Trenutno nudi 21,67% godišnjeg prinosa na USDC depozite i 26,43% APY na DAI. Njegov protokol Fuse bio je iznimno popularan jer korisnicima omogućuje stvaranje prilagođenih tržišta pozajmljivanja i posuđivanja novca s bilo kojom imovinom i neograničenim parametrima.

Najpopularniji fond pod nazivom “Tetranode’s Locker” ima zaključana sredstva u vrijednosti od 655 milijuna dolara, odnosno 62% ukupnog iznosa na platformi. Ta likvidnost se rasprostire između 18 kripto imovina na koje korisnici zarađuju prinose. Unutar tog poola, OlympusDAO s popularnim OHM tokenom trenutno daje visokih 7,594% APY.

OlympusDAO je algoritamski protokol koji korisnicima omogućuje opskrbu kriptovalutama poput ETH-a ili DAI-a za stvaranje obveznica koje su podržane OHM nativnom kriptovalutom. Postupak “obvezivanja” djeluje kao hibridni proizvod s fiksnim prihodom.

Rari Capital zahvalio je OlympusDAO-u na pomoći u povećanju TVL-a na novi ATH razinu. Rari također nudi permisionless poolove koji omogućuju svakom korisniku stvaranje poola kripto imovine po njihovom izboru. Partner u 3SE Crypto VC-u, David Silverman, čestitao je mladom timu na postignuću.

Izvor: Twitter

Rari protokol, kao i većina u DeFi sektoru, ima svoj vlastiti governance token čija je cijena rasla zajedno s popularnosti protokola. RGT je u ponedjeljak, 11. listopada dosegao ATH kada je prema CoinGecku skočio na 34 dolara. U posljednjih je petnaest dana porastao za 50%, a u posljednjih 30 dana za 93%. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X