Raspoloženje na kripto tržištu se poboljšava; ulagači čekaju Fedov sljedeći potez

0

Prema izvješću CoinSharesa, ulagači se u posljednje vrijeme osjećaju optimističnije u pogledu tržišta digitalne imovine i ulažu više novca u kripto fondove nego u posljednjih nekoliko mjeseci.

CoinShares je u ponedjeljak priopćio da su priljevi od 76 milijuna dolara prošli tjedan ušli u fondove, što je četvrti uzastopni tjedan takvih kretanja. Novac se sve više priljeva u fondove kao što su Grayscale, 3iQ i 21 Shares, proizvodi dostupni akreditiranim investitorima.

Ovo je drugačije u odnosu na kraj prošle godine i početak 2023., kada su ulagači izvlačili novac iz proizvoda kojima se trguje na burzi i sličnih kripto-ulagačkih sredstava, uglavnom sve do brutalnog medvjeđeg tržišta pojačanog kolapsom burze FTX u studenom prošle godine.

Bitcoin i dalje primarni fokus ulagača

CoinShares sada kaže da je došlo do “promjene u raspoloženju ulagača od početka 2023. godine.”

Ukupna investicijska imovina pod upravljanjem porasla je za 39% u odnosu na ovo doba prošle godine i sada iznosi 30,3 milijarde USD – najviše u kolovozu 2022.

Tvrtka je u svom izvješću dodala da ulagači uglavnom promatraju najveću digitalnu imovinu.

“Bitcoin je i dalje primarni fokus ulagača, s priljevima od ukupno 69 milijuna USD, što predstavlja 90% ukupnih tokova u tjednu”.

Voditelj istraživanja u CoinSharesu James Butterfill rekao je da su “smekšavanje stajališta monetarne politike SAD-a i slabljenje dolara glavni razlozi za poboljšanje raspoloženja i veći optimizam”.

Američka središnja banka agresivno je povećala kamatne stope prošle godine kako bi stavila pod kontrolu visoku inflaciju. FED još uvijek podiže kamatne stope, ali središnja banka je popustila u svom pristupu. Prošle je godine FED povisio kamatne stope za 75 baznih bodova četiri puta; u prosincu je središnja banka podigla stope za samo 50 baznih bodova, a zatim ponovno za 25 baznih bodova samo prošli tjedan.

Trgovci sada s nestrpljenjem očekuju da vide hoće li predsjednik Federalnih rezervi Jerome Powell otkriti nešto o sljedećim potezima banke.

Američke dionice jučer su pale, a slijede ih Bitcoin i kriptovalute: najveća digitalna imovina po tržišnoj kapitalizaciji trenutno se trguje za 23 000 USD, (podaci s CoinGecko), što je pad od 0,3% u 24 sata.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X