Raste interes njemačkih investitora: 50% vidi digitalnu imovinu kao dugoročno ulaganje

0

22% njemačkih investitora u kriptovalute smatra da bi im digitalne valute mogle pomoći da se obogate preko noći.

Prema istraživanju KuCoina, 49% njemačkih kripto ulagača vjeruje da bi im digitalne valute mogle pomoći u postizanju dugoročnih planova akumulacije bogatstva. Svaki četvrti ulagač smatra da bi klasa imovine mogla poslužiti kao pohrana vrijednosti usred trenutnih gospodarskih turbulencija.

Većina njemačkih kripto ulagača spada u demografsku skupinu generacije Y, također poznatu kao milenijalci (oni rođeni između 1980-ih i kasnih 1990-ih).

Istraživanje je pokazalo da milenijci čine 51% ukupnog broja investitora u kriptovalute u Njemačkoj, dok je Generacija X (oni u 40-im i 50-im godinama) na drugom mjestu s 30%.

Digitalna imovina obično je zanimljiva tema za mlade jer su otvoreniji prema inovacijama. Međutim, generacija Z (oni u dobi od 18 do 25 godina) predstavlja samo 19% svih Nijemaca koji su izloženi kripto tržištu.

Najveći udio ljudi u kripto svijet je ušao prije manje od tri mjeseca, dok je 15% to učinilo u zadnjih pola godine. Jedan mogući razlog iza tog interesa mogao bi biti oživljavanje kriptovaluta od početka 2023. Bitcoin je, primjerice, 2022. završio na oko 16 500 USD, dok je trenutno znatno iznad razine od 30 000 USD.

Svaki četvrti njemački kripto investitor ušao je u ekosustav kako bi diversificirao svoj portfelj. 30% smatra da je ulaganje u digitalnu imovinu “zgodno”, dok 22% želi postati bogato preko noći.

Najpopularniji slučajevi upotrebe kripto u Njemačkoj uključuju trgovinu, online kupnju, kupnju nezamjenjivih tokena (NFT), HODLing/ulog, prihvaćanje/isplatu plaća itd.

Bitcoin (BTC) je primarni izbor za kripto ulaganje za lokalno stanovništvo, s 64% investitora koji su mu izloženi. 40% je kupilo Ethereum (ETH), dok je 26% kupilo NFT.

Njemački pro-kripto stav

KuCoin vjeruje da je krajolik kriptovaluta u Njemačkoj u “razvoju”. To vidi kao “obećavajući znak, s obzirom na brz tempo kojim se kripto tržište razvija i usvaja nove tehnologije, kao što su umjetna inteligencija (AI), proširena stvarnost (AR) i virtualna stvarnost (VR).”

Osim toga, interes za Ethereum i druge slične projekte ukazuje na potencijal nadolazeće Web3 revolucije u najjačem europskom gospodarstvu.

Drugo istraživanje koje je proveo Coincub procijenilo je da je ta europska zemlja nacija koja je najviše prijateljski nastrojena prema kriptovalutama za 1. tromjesečje 2022. Njemačko prihvaćanje klase imovine i njezina “revolucionarna odluka” da dopusti ulaganja pomogla je Njemačkoj da dođe na vrh i zauzme pro-kripto stav.

Za razliku od drugih europskih zemalja, Njemačka je u posljednjih nekoliko godina uvela određene propise. Zakon koji je odobren 2020. zahtijeva da sve mjenjačnice kriptovaluta koje rade unutar nacionalnih granica moraju dobiti licencu od Saveznog tijela za financijski nadzor (BaFin). Takvi subjekti također moraju imati minimalni iznos kapitala i pridržavati se politika protiv pranja novca.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X