Razlog za brigu? Celsius na FTX burzu prebacio wBTC u vrijednosti od 529 milijuna dolara

0

Kripto zajednica je zabrinuta da bi ovaj prijenos mogao dovesti do dampinga više od 500 milijuna dolara Bitcoina na tržište.

Kripto platforma Celsius prenijela je gotovo 25 000 Wrapped Bitcoina (wBTC) vrijednih 528,9 milijuna dolara na kripto burzu FTX, što je izazvalo zabrinutost određenog dijela kripto zajednice o tome hoće li uskoro uslijediti deponiranje.

wBTC je kratica za wrapped bitcoin (“zamotani” bitcoin) i jednostavno je ERC-20 token koji predstavlja bitcoin. wBTC ima za cilj kombinirati najbolje od oba svijeta dovođenjem vrijednosti i likvidnosti bitcoina u dinamičan i evoluirajući svijet DeFi-a.

Kripto zajednica zabrinuta zbog dampinga

Ova vijest dolazi samo nekoliko sati nakon što je Celsius otplatio svojih preostalih 41,2 milijuna dolara duga Maker protokolu (MKR) i tako povratio 450 milijuna dolara kolaterala u wBTC-u.

Međutim, zajednica je poprilično skeptična zbog ove situacije, a neki se boje da bi uskoro moglo uslijediti smanjenje wBTC-a na burzi, što bi cijene Bitcoina gurnulo na još nižu razinu.

Neki su se nadali da bi ovaj potez mogao biti priprema za Celsius da zamijeni svoje wrapped Bitcoine za BTC, što bi mogao biti dobar znak za deponente koji su se nadali da će se isplate Bitcoina konačno ponovno otvoriti na Celsius platformi.

Prema podacima CoinMarketCapa, Bitcoin je u posljednja 24 sata porastao za 8% i trgovao se iznad 22.100 USD, što sugerira da sudionici na tržištu ovu vijest prihvaćaju bez problema.

Do sada se Celsius i izvršni direktor Alex Mashinsky nisu izjasnili o bilo kakvom kretanju sredstava.

Kripto odvjetnik Joni Pirovich, direktor Blockchain & Digital Assets, za Cointelegraph je izjavio da će Celsiusova otplata kreditne pozicije kod Makera u konačnici pomoći njegovim klijentima.

Pirovich je dodao da bi čak i ako Celsius završi pod stečajem, otplata kreditne pozicije i povlačenje kolaterala moglo poboljšati položaj kupaca, no pitanje je što će Celsius učiniti s povučenim kolateralom. Držati ga u rezervi za kupce ili riskirati s trgovinom i posudbom.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X