Reddit lansira NFT kolekciju na Polygon blockchainu

0

Reddit, platforma za prikupljanje sadržaja, vijesti i rasprave, najavio je novi sustav avatara koji podržava blockchain. Iako nije otkriven službeni datum lansiranja, tvrtka je najavila da će avatari biti dostupni široj javnosti u sljedećih nekoliko tjedana.

Kolekcionarski avatari skup su umjetničkih djela ograničenog izdanja koje su izradili nezavisni umjetnici koji su također korisnici Reddita, a vlasnicima pružaju jedinstvene pogodnosti na ovoj platformi.

Ako netko svoj kolekcionarski avatar stavi kao avatar profila moći će ga kombinirati s ostalim dodacima. Novi avatar bit će vidljiv na svim mjestima na kojima korisnik ostavi svoj komentar te će imati poseban sjajni efekt kako bi se dodatno istaknuo.

Reddit trenutno omogućuje rani pristup avatarima ograničenom broju ljudi koji se pridruže r/CollectibleAvatars zajednici.

Kolekcionarski avatari u ograničenim izdanjima

Iz Reddita su napomenuli da su niske naknade i obveze održivosti blockchaina kompatibilne s Ethereumom presudile kod odabira Polygon blockchaina. Za pohranu i upravljanje kolekcionarskim avatarima, redditori će koristiti Reddit Vault, novčanik baziran na blockchainu.

Ovaj najnoviji potez Reddita ima za cilj osnažiti svoje korisnike umjetnike.

“Od početka nam je cilj bio osnažiti umjetnike da stvaraju i prodaju svoje radove. Umjetnici će biti plaćeni za svaki kolekcionarski avatar koji se prodaje na Redditu, umanjen za naknade, a također imaju pravo na proviziju od sekundarne prodaje svojih kolekcionarskih avatara na otvorenim tržištima”, stoji u Redditovoj objavi.

Novi Redditovi NFT avatari mogu se kupiti i putem fiat (državnih) valuta, a cijene se kreću se od 9.99 do 99.99 dolara. Jednom kupljeni, avatarima se tada može trgovati kripto na NFT tržištima poput OpenSea i Rarible.

Ovo nije Redditov prvi izlet u NFT. U veljači ove godine tvrtka je izdala CryptoSnoos. Reddit na svoju platformu planira uvesti više tehnologija i značajki temeljenih na blockchainu, a kolekcionarski avatari su rani korak u takvim integracijama.

“Kolekcionarski avatari koji podržavaju blockchain jedan su od prvih koraka koje poduzimamo kako bismo testirali potencijalne prednosti ovog koncepta na Redditu”, istaknuli su iz Reddita.

Avatari na coveru: nft.reddit

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X