Regulacijska tijela ne trebaju odbacivati Blockchain

0

Iako se interes za kriptovalute drastično povećava većina regulatora samo udara kritike na ICO-e i blockchain.

Singapurska monetarna vlast (MAS) ipak razmišlja malo drugačije i odlučili su se educirati o nepoznatom, a ne ga odbacivati. Yao Loong Ng, direktor odjela za financijsku strategiju, ohrabruje regulatore po cijelom svijetu da je njihova dužnost educirati se o ICO-ima i digitalnim valutama.

Ng je napomenuo da sve ovo što se događa oko ICOa i virtualnih valuta treba služiti regulatorima kao neka vrsta lekcije.

Tijekom panel diskusije koja se održala u Kual Lumpuru, Malezija, Ng je rekao kako je vrijeme potrebno za marketinške aktivnosti ako se radi ICO daleko manje nego što je to slučaj s inicijalnom ponudom dionica (IPO), za koji je potrebno 9 mjeseci da bi se sve pripremilo.

Ako proces pisanja white papera za ICO skupa sa listanjem na exchange može biti napravljeno u svega nekoliko dana, to je onda nešto iz čega svi skupa možemo nešto naučiti. You Loong Ng

Trenutni pokušaji regulacija

Securities Commission (SC) Malezije je najavio da trenutno rade na relevantnoj regulaciji i smjernicama za korisne slučajeve korištenja virtualnih valuta, uključujući reguliranje trgovanja postojećih kripto valuta preko trećih strana tj. exchangeova.

Prema njihovom predsjedniku, Tan Sri Ranjit Singh, SC blisko surađuje s Malezijskom centralnom bankom i bankom Negara Malaysia na razvoju regulacijskog okvira za kripto valute. Navodno će regulacijski okvir biti finaliziran u narednih nekoliko mjeseci.

Educirati se, a ne odmah odbaciti

Munish Sharma, konzultant instituta za obrambene studije i analize iz New Delhia je diskutirao dilemu da se većina regulatora često bori s novim tehnologijama osobito u svijetu gdje je sve regulirano.

Široko gledano tradicionalne bankarske i financijske institucije su potresene, kriptovalute su dobile značajnu pozornost tijekom zadnjih par godina, istovremeno stvarajući noćnu moru za regulatore. Vlade i njihova regulacijska tijela raspravljaju kako mjeriti i regulirati rast kriptovaluta, umjesto da se ne miješaju i dopuste im daljnji rast bez njihovog uplitanja.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog BItcoin Portala i ne propustite niti jedan članak. A ako ste spremni kupiti svoj prvi Bitcoin, pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X