Rekordna pretraživanja pojma “Bitcoin dead” na Googleu

0

Sentiment u kripto zajednici je najniži do sada, što dovodi do novih nagađanja od strane mainstream medije da je Bitcoin “mrtav”, a ovo je već 455. put u povijesti da se to dogodilo.

Padajuće cijene Bitcoina oživljavaju obnovljena nagađanja o potencijalnom nestanku vodeće kriptovalute, prema trendovima Google pretraživanja.

Google pretraživanja za “Bitcoin dead” porasla su u tjednu koji je završio u petak, 18. lipnja, i vjerojatno dosegla najvišu razinu dosad. Google Trends prati interes za pojmove za pretraživanje tijekom vremena, dodjeljujući ocjene od 1 do 100 na temelju ukupnog broja upita korisnika. Podaci su anonimizirani, kategorizirani prema temi i agregirani na temelju lokacije.

“Bitcoin dead” postigao je ocjenu od 100 za razdoblje od 12. do 18. lipnja na temelju preliminarnih podataka koji su prikazani točkastom crtom. Zadnji put kada je upit za pretraživanje ovog pojma postigao 100 bilo je nekad u prosincu 2017. godine.

Izvor: Google Trends

Rezultati Google pretraživanja odražavaju najveću zabrinutost za tržište kriptovaluta nakon tjedana nemilosrdnog pada cijena kripto imovine. Silazna cjenovna spirala Bitcoina, koja je sada u svom sedmom mjesecu, možda je bila potaknuta velikom promjenom monetarne politike Federalnih rezervi (FED), koja je izvršila prodajni pritisak na rizičnu imovinu povećanjem kamatne stope. Implozija ekosustava Terra i s njim povezani učinci na tržište također su pridonijeli padu cijena. Nepovoljni tržišni uvjeti također su doveli do vjerodostojnih nagađanja da su glavni igrači u industriji, kao što su Celsius i Three Arrows Capital, suočeni s nelikvidnošću.

Glavni svjetski mediji su tijekom godina napisali stotine osmrtnica za Bitcoin; njihovi stručnjaci navijaju za posljednji kolaps tržišta kao dokaz da najveća kriptovaluta nije održiva imovina. Bitcoin je navodno “umro” 45 puta samo u 2021. godini u kojoj je digitalna imovina dosegla višestruke rekordne vrijednosti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X