Rekordno visoka podmirenja transakcija na Bitcoin mreži

0

Vrijednost podmirena na Bitcoin mreži nedavno je znatno skočila, a prošlog tjedna je dosegnula novi dnevni ATH.

Vrijednost dnevnih podmirenja Bitcoina dosegla je najveću dnevnu razinu svih vremena 6. listopada, a transakcije u vrijednosti od 31 milijarde dolara podmirene su na tom blockchainu. Dnevni volumen podmirenja transakcija Bitcoin mreže narastao je za približno 40 puta od početka 2020.

Na ovo su reagirali mnogi kripto influenceri, tako je Anthony Pompliano izjavio na Twitteru da globalni decentralizirani sustav plaćanja nastavlja svoju dominaciju. 

Izvor: Twitter

Prema podacima iz Coin Metricsa, dnevni volumen podmirenja transakcija se od tada naglo smanjio, a Bitcoin mreža je 10. listopada podmirila transakcije u vrijednosti od 11,6 milijardi dolara.

Bitcoin obrađuje veću vrijednost transakcija od VISA-e i Mastercarda u SAD-u

Blockchain analitičar Willy Woo komentirao je porast aktivnosti i vrijednosti podmirenja tijekom vikenda, tweetajući da je količina novca koja se kreće na Bitcoinovom blockchainu trenutno nadilazi onu velikih centraliziranih platnih mreža Visa i Mastercard u Sjedinjenim Državama.

“[Bitcoin mreža] trenutno podmiruje oko 190.000 dolara u sekundi. Usporedite ovo sa 130 tisuća dolara po sekundi Visa-e za američke korisnike i 55 tisuća dolara po sekundi za Mastercard.”

Wu Blockchain također je primijetio skok u broju transakcija u vrijednosti od preko 10 milijuna dolara.

Prema Bitinfochartsu, prosječna vrijednost transakcije izvršene na Bitcoin mreži također se stalno povećavala u posljednja tri mjeseca na 732.000 dolara, što je povećanje od 273% od početka srpnja.

Vrijednost dnevnog prijenosa Ethereuma trenutno je 5,3 milijarde dolara prema Coin Metricsu. Ethereum je početkom rujna nakratko preokrenuo dnevni iznos podmirenja Bitcoina, ali se Bitcoin u roku od nekoliko tjedana vratio u vodstvo.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X