Revuto je prvi token sale na Cardano platformi

0

Usprkos problemima sa skalabilnosti, Ethereum obara rekord za rekordom te se njegova cijena trenutno kreće oko 4.000$ po tokenu. Uz cijenu Ethera zanimljivo je gledati kretanja njegovih konkurenata, a posebice Cardana. Cardano je najpoznatiji “Ethereum killer”, a taj naziv tek treba opravdati. S time će početi uskoro pošto se na ovoj platformi pokreće prva prodaja tokena, i to za projekt koji dolazi iz Hrvatske – Revuto

O Cardano platformi

Cardano je službeno pokrenut u rujnu 2017. godine u takozvanoj fazi “Byron” bootstrap. Glavni čovjek Cardana je suosnivač Ethereuma i BitSharesa, Charles Hoskinson. Tehnologiju je razvila tvrtka za blockchain inženjering pod nazivom Input Output Hong Kong (IOHK).

Hoskinson kategorizira Cardano kao blockchain treće generacije, a Bitcoin i Ethereum smatra blockchainom prve i druge generacije. Prema izvješćima, upravo je Hoskinsonovo neslaganje s načinom na koji je Ethereum trebao biti izgrađen dovelo do stvaranja Cardana. To je također razlog zašto se projekt nije nastavio na već postojećim blockchainima; umjesto toga Cardano su stvarao na potpuno neovisnom blockchainu od “nule”.

Cardano je uz Polkadot trenutno najveći konkurent Ethereumu.  

Nakon 4 godine iščekivanja, Cardano community je konačno dočekao prvi token sale na toj platformi. Cardano ima jedan od najjačih communityja u kripto industriji te su svi zainteresirani oko ovog token salea. Nama posebno zanimljiva činjenica je da prvi projekt na Cardano platformi dolazi iz Hrvatske.

Revuto projekt i problem koji rješava

Glavni proizvod Revuta je mobilna aplikacija, rješenje za upravljanje pretplatama putem jedinstvenog sučelja, koja pomaže korisnicima držati pod kontrolom svoje periodične troškove povezane s pretplatama. Uz aplikaciju, Revuto ekosustav čine i REVU token i platforma za mikro zajmove, od kojih svaki igra svoju ulogu u vraćanju dijela vrijednosti (cashback) koje ekosustav generira svojim korisnicima.

“Budući da pretplate rastu 100% godišnje, uvjereni smo da će ne samo opstati nego i postati neodvojivi dio svakodnevnog života. Mjesto Revuta u toj rastućoj djelatnosti je ponuditi klijentima čisto i ugodno iskustvo upravljanja pretplatama. Vjerujemo da nitko više ne bi trebao plaćati pretplate za usluge koje više ne želi ili ne koristi, a naš je primarni cilj to omogućiti. Ideja je maksimizirati vrijednost postojećih pretplata pojednostavljivanjem procesa plaćanja i zaštitom klijenata od skrivenih naknada i troškova za usluge koje više koriste”, izjavila je Josipa Majić, CEO Revuta.

Potreba za Revutom proizlazi iz toga da prosječni europski potrošač trenutačno troši 130 eura mjesečno na razne digitalne pretplate, što mu čini oko 5 posto ukupnih mjesečnih troškova. Gotovo petina potrošača nikada ne provjerava svoje pretplate, zbog čega polovica njih često plaća proizvode i usluge koje ili više ne koriste ili ih ne smatraju vrijednima novcu. Revuto je hrvatski fintech startup koji želi potpuno redefinirati iskustvo upravljanja pretplatama i svojim klijentima tako uštedjeti vrijeme, energiju i novac.

Direktna potpora iz Cardana!

Značajnu prednost Revutu donosi direktna potpora iz samog Cardana. Kao savjetnici na projektu djeluju poznata lica iz Cardana kao Vukasin Vukoje i Nikola Glumac

“Jako sam ponosan da prvi token sale i prvi projekt koji će izaći na Cardanu dolaze iz Hrvatske, a da ujedno nude zanimljiv fintech proizvod s vrhunskim rješenjem za upravljanje i plaćanje pretplata koje svi danas svakodnevno koristimo”, izjavio je Nikola Glumac iz Cardana.

Oko Revuta se u kripto zajednici stvorio veliki hype zbog kombinacije različitih čimbenika; jer je prvi token sale na Cardanu, za razliku od većine kripto projekata ima gotov i funkcionalan proizvod te zbog njegovog daljnjeg potencijala koji tim planira implementirati kada se omoguće pametni ugovori na Cardano platformi. Tada će biti omogućen stakeing REVU tokena pomoću kojega će korisnici “besplatno” plaćati pretplate. Cilj projekta je da postane sinonim za plaćanje pretplata, cashback i incentive referral, a nadamo se da će u ovome i uspjeti.

Revuto očekuje prikupiti 8 milijuna eura u svom token saleu. Kako je ovo prvi token sale na Cardano platformi, tako će biti prvi koji investicije prima u službenoj valuti platforme, ADA tokenu. Sve o token saleu saznajte ovdje.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X