Ripple CEO: Preživjet će samo 1% postojećih kriptovaluta

0

Izvršni direktor kompanije Ripple, Brad Garlinghhouse, predviđa da će 99% svih kriptovaluta vjerojatno pasti na nulu jer nisu fokusirane na stvarne probleme.

Previše kripto-projekata

U intervjuu za Bloomberg, Garlinghouse je izjavio da je do sada kreirano previše kriptovaluta te predvidio da će opstati samo 1% svih kriptovaluta.

Taj mali broj kripto-projekata koji će opstati, značajno će promijeniti pravila igre u raznim industrijama i značajno će narasti tijekom desetljeća jer će biti usmjereni na rješavanje stvarnih problema stvarnih kupaca, izjavio je CEO Ripplea.

Rast uzrokovan hypeom oko tržišta

Prema Garlinghouseu, sve veći broj digitalnih sredstava uzrokovan je hypeom oko kripto ekosustava.

Danas postoji više od 3.000 digitalnih imovina kojima se svakodnevno trguje, a Garlinghouse tvrdi će vrlo malo njih zaista moći zadovoljiti potrebe kupaca te da velika većina njih “vjerojatno pada na nulu”.

“Kad god postoji novo tržište, puno je ljudi koji ga žele osvojiti pa na razne načine pokušavaju pokazati da mogu riješiti određeni problem te zadovoljiti sve potrebe kupca”, kaže Garlinghouse.

Kritika na SWIFT-ovu “volatilnost transakcija”

Garlinghouse je u intervjuu također kritizirao i tzv. “volatilnost transakcija” Društva za međunarodne međubankarske financijske telekomunikacije (SWIFT), razjasnivši da takva pojava znači “izračunavanje vremena i volatilnosti”.

Citirajući nedavni članak koji je objavio Ripple o pojačanoj izloženosti volatilnosti XRP-a, Garlinghouse je izjavio da XRP token ima “jednu desetinu izloženosti volatilnosti tipičnog fiat SWIFT plaćanja”.

U srpnju 2019. godine SWIFT je predstavio uspješnu probu trenutnih prekograničnih transfera u Aziji, tvrdeći da je pilot projekt za instant plaćanje izvršio plaćanja u trajanju do 25 sekundi, dok je najbrže bilo za 13 sekundi.

Testovi su uključivali interakciju između SWIFT-ove platforme za trenutno plaćanje Global Payments Innovation i Singapurskog domaćeg rješenja za instant plaćanja FAST. SWIFT će kompanijama koje se bave tehnologijom distribuiranog registra omogućiti da koriste njihovu GPI platformu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X