Ripple surađuje s Western Union

1

Već dulje vrijeme se na kripto tržištu šuška o partnerstvu između Western Union-a (WU) i Ripple-a, a sada je WU objavio da rade testiranje transakcija u kojem glavnu ulogu ima Rippleov Blockchain sustav.

Western Union je globalna kompanija za brz i pouzdan način slanja i primanja novca na lokacijama diljem svijeta kao što su supermarketi, agencije za unovčavanje čekova i trgovine.

Informacija o testiranju transakcija izašla je u javnost od strane financijskog direktora Western Uniona, Ray Agrawal-a koji je o tome pričao u intervju za Bloomberg.

Glasine o partnerstvu između ove dvije kompanije kruže internetom još od početka siječnja ove godine, a zanimljivo jest da je Western Uniona podijelio ovu vijest s javnošću nakon što je objavio izvještaj za poslovanje u prošloj godini. Izgleda da je poduzeće poslovalo za 5% bolje nego u prošloj godini što u brojkama znači prihod od $1,4 milijarde.

Ripple je “brži” od Bitcoina

Ripple omogućuje da su transakcije tisuću puta brže i tisuću puta jeftinije nego što su s Bitcoinom. Brad Garlinghous, CEO Ripple

Uz to Garlinghous kaže da se Western Union odlučio upravo za njih kako bi zajedno olakšali transfer novca, osobito u transakcijama koje uključuju različite države.

Izvršni direktor WU-a, Hikmet Ersek potvrdio je suradnju s Ripple-om izjavom gdje kaže da su u fazi testiranja kapaciteta Blockchaina i da testiranje uključuje Ripple.

Nova partnerstva Ripple-a

Ripple svoje poslovanje kontinuirano širi novim partnerima, a najnovija vijest je da su ušli u partnerstvo sa Saudi Arabian Monetary Authority (SAMA) koja se smatra centralnom bankom Saudijske Arabije. S njima razvijaju suradnju gdje će se Ripple blockchaina tehnologija koristiti za olakšavanje prekograničnih plaćanja banaka iz Saudijske Arabije.

Centralne banke diljem svijeta upuštaju se u testiranje Blockchain tehnologije jer shvaćaju da je to rješenje za dugogodišnje probleme s kojima se susreću tijekom prekograničnih plaćanja. Ripple

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

 

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

1 Comment

Leave A Reply

X