Rješenje za skaliranje Ethereuma, Arbitrum One, je “vani”

0

Offchain Labs, tim iza dugo očekivane Ethereum layer 2 platforme, Arbitrum One, dovršio je javno predstavljanje svog rollup rješenja za skaliranje.

Preko 400 projekata, uključujući Reddit, razvijaju na Arbitrum Oneu

Najavljeno 31. kolovoza, Offchain Labs također je otkrio da je osigurao 120 milijuna dolara tijekom serije B runde financiranja. Rundu su vodili Lightspeed Venture Partners, a sudjelovali su i veliki kripto investitori Polychain Capital, Pantera Capital, Alameda Research i Mark Cuban.

Lightspeed partner Ravi Mhatre također se pridružio upravi Offchain Labsa u sklopu runde. Amy Wu, također partnerica u tvrtki Lightspeed, izjavila je:

“Posvećenost [Offchain Labs’] zajednici programera Ethereuma nema premca i oni imaju najbolji, skalabilni proizvod koji se najlakše koristi. Zato se više od 400 projekata odlučilo pokrenuti s Arbitrumom, uključujući Reddit. ”

U svibnju je Offchain Labs dovršio beta lansiranje Arbitrum One za programere, omogućavajući programerima da počnu graditi na platformi. Mnogi vodeći DeFi protokoli već se nadograđuju na Arbitrum One, uključujući Aave, MakerDAO, Chainlink i Uniswap. Prošlog mjeseca, popularna društvena mreža Reddit također je najavila da će pokrenuti vlastiti layer 2 paket zasnovan na Arbitrumovoj tehnologiji.

Hoće li layer 2 rješenja smanjiti opterećenje Ethereum mainneta?

Offchain Labs nisu sami u nastojanju da skaliraju Ethereum. Njima konkurentno rješenje, Optimism, posljednjih tjedana dodaje nove developere, dok se čini da je TVL u decentraliziranim financijskim protokolima na Polygon sidechainu postavila support razinu na vrijednosti od 5 milijardi dolara.

Javno lansiranje Arbitrum Onea dolazi nakon što su naknade za transakcije na Ethereum matičnoj mreži stalno visoke kao rezultat rastuće popularnosti non-fungible tokena (NFT).

Prema podacima Etherscana, prosječne cijene transakcija premašile su 100 gweia u prošlom tjednu, a redovni transferi tokena koštaju više od 7 dolara, dok transakcije putem decentralizirane kripto burze u prosjeku prelaze 65 dolara. Nasuprot tome, naknade za transakcije su prije godinu dana bile samo 15 gweia.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X