Rudarenje Ethereuma do 3 puta profitabilnije od Bitcoina

0

Količina računalne snage na Ethereum mreži trenutno je na najvišoj razini nakon nekoliko tjedana volatilnosti u ključnim metrikama na blockchainu.

Hash rate Ethereum-a na ATH-u!

Prema podacima blockchain analitičke kompanije, Glassnode, hash rate Ethereuma dosegao je ATH 6og listopada. ATH hash rate-a iznosi više od 250 terahash-a u sekundi (TH / s), što je porast za 80% od siječnja. Glassnode je izvijestio da se porast dogodio zbog hype-a oko DeFi projekata, što je izazvalo veće naknade za ETH gas, ali i pridonio tome da hash rate dosegne najveću povijesnu razinu.

Uz to, podaci iz kripto minning poola “F2Pool” pokazuju da je trenutno do tri puta isplativije rudarenje Ethereuma naspram Bitcoina.

F2Pool, koji izračunava profitabilnost rudarstva određivanjem trenutnog prihoda (blok nagrada i naknade za transakcije) i odbijanjem troškova energije, izvještava da Bitcoin mineri vrste Antminer S19 Pro mogu zaraditi 4,33 dolara profita tijekom 24 sata, dok ETH rudari koji koriste GTX TitanV 8 kartice mogu očekivati 15,56 dolara u istom razdoblju. Ovo čini Ethereum 259% profitabilnijim od Bitcoina u ovom trenutku. Šest mining platformi koje prati F2Pool pokazuju da rudari Ethereuma pokazuju dnevnu dobit veću od 10 dolara, dok samo dvije Bitcoin mining platforme imaju dobit veću od 4 dolara.

Koja je značajka hash ratea?

Hash rate ključna je metrika pri određivanju zdravlja i sigurnosti blockchaina. Mjeri obrađivačku snagu mreže. Zadnji put kada je hash rate Ethereuma bio blizu ove razine je u kolovozu 2018., kada je ova metrika dosegnula 246 TH / s. Međutim, cijena tokena se do prosinca te godine konstantno smanjivala s više od 400 na manje od 100 dolara.

Nagli porast DeFi-a, zajedno sa stabilnim rastom kriptovaluta, doveo je do najviših naknada za transakcije na Ethereumu u trećem kvartalu ove godine. Podaci pokazuju da su rudari Ethereuma samo u rujnu zaradili 166 milijuna dolara od naknada za transakcije. Suprotno tome, rudari Bitcoina zaradili su samo 26 milijuna dolara od naknada u istom razdoblju.

Međutim, zarada od naknada za transakcije trenutno uvelike ovisi o DeFi sektoru i njegovoj popularnosti. Očekuje se da će hype oko DeFi-ja splasnuti, a zatim će vjerojatno i ova profitabilnost značajno pasti. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X