Rudari predviđaju pojavu novih kupaca Bitcoina

0

Većina kineskih rudara očekuje veliki priljev novih kupaca Bitcoina u narednih šest mjeseci.

Prema istraživanju kompanije za kripto usluge RockX , 4. svibnja, 57% kineskih rudara očekuje da će se veliki broj novih kupaca Bitcoina pridružiti tržištu u skoroj budućnosti.

RockX tvrdi da su anketirali 42 ugledna bitcoin rudara i članove azijske rudarske zajednice. Ispitanici uključuju glavnog operativnog direktora F2Pool-a, Yu Chaoa, partnera TokenInsight-a, Wayne Zhaoa, Pandaminer i izvršnog direktora OXBTC-a, Wilson Guoa te voditelja prodaje za Bitmain APAC, Fan Xiaojuna.

Preko 71% ispitanika također vjeruje da je tržište povratilo povjerenje u Bitcoin. Nadalje, 45% ispitanika vjeruje da će u sljedećih šest mjeseci cijena Bitcoina biti između 10.000 i 12.000 USD, a gotovo 24% misli da će ostati oko 10.000 USD s niskom volatilnošću. Više od 14% ispitanika vjeruje da će BTC vrijediti više od 15.000 USD.

Kako će se kretati hash rate nakon halvinga?

Većina (preko 57%) ispitanika također vjeruje da se Bitcoin hash rate neće značajno promijeniti nakon halvinga, te očekuju da će biti između 110 i 130 “exahash-eva” dnevno. Prema web stranici za analitiku, BitInfoCharts, Bitcoin mreža trenutno ima hashrate od 127 “exahash-eva” dnevno.

Ovo se čini u skladu s onim što mnogi u kripto zajednici misle. Kao što je Cointelegraph nedavno izvijestio, 37% kripto zajednice očekuje da će Bitcoin hashrate biti viši, mjesec dana nakon što je prepolovljena nagrada po novom bloku, nego što je trenutno.

Hoće li rudarenje ostati profitabilno?

Većina kineskih rudara također očekuje da će Bitmainov Antminer S9 i dalje biti profitabilan nakon halvinga.  Izvršni direktor RockX-a, Alex Lam, koji radi u menadžmentu rudarskim firmama od 2013. godine, izjavio je da bi zbog vlažne sezone u Kini domaće rudarske farme mogle iskoristiti jeftinu hidroenergiju i nastaviti s radom na starijim i manje učinkovitim strojevima.

Ipak, Lam je napomenuo da bi rudarske farme sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Europi mogle ukinuti starije strojeve. To je zato što se nakon halvinga isplativost te opreme znatno smanjuje.

Ispitanici također očekuju da će američko gospodarstvo u budućnosti utjecati na cijenu Bitcoina. Njih čak 64% očekuje da će kvantitativne mjere ublažavanja koje poduzima američka centralna banka imati “pomalo pozitivan učinak” na Bitcoin. Samo 12% ispitanika smatra da će mjere imati jako pozitivan utjecaj, dok još 12% smatra da neće imati učinka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X