Rusija: Pilot regulativa za kriptovalute i DLT projekte

0

Moskva i još 3 ruske gospodarske regije legalno će pokrenuti probnu upotrebu kriptovaluta i blockchain tehnologije, piše ruski portal Izvestia.ru.

Ministarstvo ekonomskog razvoja Ruske Federacije navodno planira testirati trenutno neregulirane nove tehnologije kao što su blockchain i kriptovalute, kao i proširenu te virtualnu stvarnost, kvantnu tehnologiju, umjetnu inteligenciju i robotiku.

Prema portalu Izvestia.ru, za sada neregulirane tehnologije planiraju se eksperimentalno testirati u Moskvi, Kalinjingradskoj i Kaluškoj oblasti i Permskom kraju kako bi se ubrzalo usvajanje novih tehnoloških rješenja. Konkretno, eksperiment je postavljen na način da će se provoditi u obliku regulatornih sandboxova.

Kriptovalute i ostale aktivnosti povezane sa blockchainom kao što je trgovanje kriptovalutama ili rudarenje, u Rusiji još uvijek nisu regulirane. Državna Duma Rusije, ruski parlament, nedavno je odgodio razmatranje zakona o digitalnim financijskim sredstvima, dok je ruski predsjednik Vladimir Putin postavio novi rok za vladu, vezano za usvajanje propisa do 1. srpnja 2019. godine.

Početkom ovog tjedna, savjetnik predsjednika Rusije predložio je usvajanje digitalne valute na Krimu zbog uspješnijeg privlačenja investitora i izbjegavanja sankcija.

Prema anketi javnog instituta VCIOM, u Bitcoin je investiralo samo 2% Rusa, a čak dvije trećine građana ulaganje u kriptovalute smatra lošom investicijom.

Rezultati ankete pokazali su da samo 9% ruskih građana ima detaljnije znanje o Bitcoinu. Stopa svijesti je znatno viša među ruskom muškom populacijom, osobama mlađim od 25 godina, osobama s višim obrazovanjem, kao i stanovnicima dvaju najvećih gradova u zemlji – Moskvi i Sankt Peterburgu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required


We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X