Ruska Sberbanka osnovala Blockchain laboratorij

0

Sberbanka, jedna od najvećih banaka u Rusiji, je izjavila kako su osnovali blockchain laboratorij za razvijanje i testiranje blockchain baziranih rješenja.

Svrha ovoga novog laboratorija je da generira prve verzije proizvoda, provodi pilot testiranja te lansira blockchain bazirana rješenje u poslovnu upotrebu Sberbank grupacije.

Blockchain može pomoći u preoblikovanju bankarske industrije

Prema Igoru Bulantsevu, Sberbank manager, blockchain može pomoći u preoblikovanju financijskog poslovnog tržišta, te osim toga u preoblikovanju bankarskih aktivnosti i usluga.

Bitno je razumjeti da blockchain pomaže sudionicima na tržištu da surađuju puno efikasnije. Stoga Sberbanka doprinosi budućnosti bankarske industrije i naše države osnivanjem blockchain laboratorija. Igor Bulantsev

Laboratorij će surađivati s ostalim Sberbankovim laboratorijima u razvijanju napredne tehnologije, a planira se i suradnja sa startupima i drugim partnerima.

Stručnjaci koji imaju iskustva u razvijanju i implementaciji blockchain rješenja će biti postavljeni u timove od već postojećih proizvoda no isto tako će se kreirati i nova rješenja na kojima će oni raditi.

Sberbank CEO “Do šireg korištenje blockchaina bi moglo proći desetljeće “

Ovaj laboratorij je osnovan mjesec dana nakon što je CEO Sberbanke, Herman Gref, izjavio da će do šire implementacije blockchaina u Rusiji proći možda čak i desetljeće. U to vrijeme je naglasio da Rusija eksperimentira sa blockchainom i će banke predstaviti svoje prve proizvode već tijekom ove godine.

U veljači prošle godine, Gref je pretpostavio da bi korištenje distribuirane tehnologije od strane banaka i ostalih strana moglo biti udaljeno samo 2, 2 i pol godine.

Sberbanka je napravila nekoliko inicijativa u blockchain ekosustavu uključujući pridruživanje Enterprise Ethereum Alliance – udruzi koja okuplja kompanije i institucije koje zajedno rade na razvoju i istraživanju Ethereum baziranih pametnih ugovora.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.
Izvor: Coindesk
Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X