Sam Bankman-Fried izjasnio se da nije kriv za kolaps FTX-a

0

Bankman-Fried, koji je optužen za prijevaru putem interneta i kršenje pravila financiranja FTX-a, izjasnio se nevinim po svim kaznenim optužbama.

U optužnici se navodi da je, u onome što su tužitelji nazvali “epskom” prijevarom, 30-godišnji Bankman-Fried optužen je za pljačku depozita klijenata FTX-a kako bi podržao svoj hedge fond Alameda Research, kupio nekretnine i donirao milijune dolara u političke svrhe te tako prouzročio gubitke od milijardi dolara.

O krivnji se izjasnio na saveznom sudu na Manhattanu gdje se suočava s osam kaznenih točaka, uključujući prijevaru i zavjeru za pranje novca.

“Sredstva kupaca također su korištena i prana putem političkih donacija, dobrotvornih donacija i raznih rizičnih ulaganja”, rekla je na saslušanju Danielle Sassoon, savezna tužiteljica.

Sassoon jetakođer istaknula da vlada ima hrpu dokaza protiv Bankman-Frieda te da će tužitelji u narednim tjednima obrani predati stotine tisuća dokumenata.

Bivši izvršni direktor sada bankrotirane kripto mjenjačnice u utorak se drugi put pojavio u zgradi suda u New Yorku. Prvo pojavljivanje Bankman-Frieda prošlog tjedna rezultiralo je njegovim puštanjem na slobodu uz jamstvo za osobnu odgovornost i, nedugo nakon toga, povratkom natrag u dom svojih roditelja u Kaliforniji. Njegovo današnje izjašnjavanje da nije kriv bilo je očekivano.

SBF bi mogao dobiti 115 godina zatvora

Okružni sudac SAD-a, Lewis Kaplan, odredio je novi datum suđenja za 2. listopada koji bi mogao trajati četiri tjedna.

Bankman-Fried nije razgovarao sa sucem tijekom saslušanja, već je nasamo razgovarao sa svojim odvjetnicima. Rukovao se s jednim od tužitelja prije početka suđenja, a kada je sve završilo, prišao je sudskim crtačima i komentirao njihov rad.

Ako bude osuđen, diplomant Massachusetts Institute of Technology (MIT) mogao bi se suočiti s čak 115 godina zatvora. Prethodno je priznao da je radio pogreške u FTX-u, ali je rekao da ne vjeruje da ima kaznenu odgovornost.

FTX je propao početkom studenog nakon vala povlačenja i proglasio bankrot 11. studenoga, izbrisavši Bankman-Friedovo bogatstvo. Kasnije je rekao da na bankovnom računu ima “samo” 100.000 dolara.

Izručen je prošlog mjeseca s Bahama, gdje je živio i gdje se bilo sjedište propale kripto tvrtke FTX.

Otkako je 22. prosinca pušten uz jamčevinu od 250 milijuna dolara, Bankman-Fried je podvrgnut elektroničkom nadzoru i mora živjeti sa svojim roditeljima, Josephom Bankmanom i Barbarom Fried, profesorima na Pravnom fakultetu Stanford u Kaliforniji.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X