Samsung investira 2,6 milijuna eura u kripto novčanik Ledger

0

Proizvođač hardverskih kripto novčanika (wallet) Ledger osigurao je investiciju od 2,6 milijuna eura zahvaljujući Samsungu. Ledger je službeno potvrdio investiciju, ali nije dao druge detaljnije informacije osim o vrijednosti investicije.

Ova vijest uslijedila nakon imenovanja bivšeg predsjednika kompanije, Pascala Gauthiera, kao novog izvršnog direktora. Bivši izvršni direktor Eric Larchevêque sada će biti na poziciji izvršnog predsjednika odbora Ledgera. On je u priopćenju napisao:

“U ovoj se ulozi mogu fokusirati na strategiju i viziju kompanije, dok istovremeno nadgledam rad regulatora i vlade, partnerstva, klijente i šire poslovne odnose.”

Prema anonimnom izvoru u izjavi za CoinDesk Korea, Samsung će možda razviti privatni blockchain zajedno s vlastitom kriptovalutom. Projekt je dio pothvata odjela kompanije za blockchain i za cilj ima pokrenuti blockchain zasnovan na ethereum blockchain mreži, zajedno s novom imovinom pod nazivom Samsung Coin.

Izvor, koji je navodno u kontaktu s navedenim planovima, izjavio je:

Očekujemo da Samsung Coin izađe na tržište, ali smjer u kojem ide još nije odlučen.”

The Ledger je početkom ovog tjedna priopćio da je Samsung odgodio lansiranje svog savitljivog telefona po cijeni od 2 000 dolara (Galaxy Fold) nakon novonastalih problema s uređajem. Nekoliko recenzija telefona pokazali su da zaslon telefona “treperi” i zamrzava se, dok nekima u potpunosti prestane sa radom nakon samo par dana. U priopćenju se također navodi da “supstance koje se nalaze u uređaju utječu na performanse zaslona.”

U prosincu 2018. godine, istraživači su tvrdili da su uspješno hakirali Trezor One, Ledger Nano S i Ledger Blue kripto novčanike, međutim Ledger tvrdi da otkrivene ranjivosti novčanika nisu kritične.

Kada je riječ o kripto novčanicima, sve ostale vrste zaštite vaših kripto sredstava su relativno nesigurne, osim opcije hardverskog novčanika poput Ledgera, u čijem slučaju vaša sredstva, tj. private key nikada nije na blockchain mreži, već koristi sustav potpisivanja/odobravanja transakcija.

Video recenzija kripto novčanika Ledger

Preporučujemo da pročitate članak Ledger Nano S u kojem je Hrvatski Bitcoin Portal napravio recenziju ovog walleta s kompletnim koracima kako ga instalirati i objašnjenjem zašto ga mi koristimo. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X