Satoshi posljednjih 9 godina dobiva zahvale u obliku napojnica

0

Osoba koja stoji iza Bitcoina, takozvani Satoshi Nakamoto dobiva napojnice posljednjih par godina, odnosno od kada je nastao genesis blok na blockchainu.

Satoshi najbogatiji čovjek na svijetu?

Satoshi je originalni i najduži holder Bitcoina, a s adresa koje navodno posjeduje velika većina Bitcoina nikada nije pomaknuta. Često se diskutira koliko je Satoshi zapravo bogat, te spada li trenutno u isti level kao Bil Gates i slični milijarderi. Nedavni skok Bitcoina bi ga trebali smjestiti među 50 najbogatijih ljudi. No, bez obzira na to što čovjek koji stoji iza ovoga fascinantnog koncepta posjeduje veliki broj Bitcoina, njegovi korisnici mu ne prestaju slati napojnice.

Broj Bitcoina koji posjeduje njegov kreator se kreće oko 1 148 800, prema detaljnoj analizi koja je napravljena 2013-te godine. Dokazi pokazuju da je prvih 36 000 blokova rudareno s jednog računala, a to nije mogao biti nitko drugi već Satoshi. U to vrijeme nagrada po bloku je bila 50 Bitcoina, a od tih 1 814 400 Bitcoina, 63% nikada nije potrošeno.

Prema trenutnoj cijeni Bitcoina koja iznosi oko $13 500, procjena je da je trenutno bogatstvo Satoshija oko 16 milijardi američkih dolara. Također ne treba zanemariti da je za te Bitcoine nakon forka, Satoshi dobio Bitcoin Cash u vrijednosti 3.4 milijarde američkih dolara, te Bitcoin Gold u vrijednosti dodatnih 340 milijuna dolara.

Prema svemu tome, bogatstvo Satoshija se procjenjuje na barem 20 milijardi dolara. Kada bi ga se stavilo na Forbesovu listu najbogatijih ljudi, Satoshi bi bio na 37 poziciji.

Ako Bitcoin dostigne vrijednost od $60 000, tada će Satoshi prestići Bil Gatesa i time postati najbogatiji čovjek na svijetu.

Hvala ti za sve

Ono što se da zaključiti nakon ovih podataka je činjenica da je zadnja stvar koju Satoshi trenutno treba, još Bitcoina, ali ljudi mu iz svih dijelova svijeta već godinama šalju napojnice kao znak zahvale.

Svakih par dana mu netko pošalje napojnicu, a šalju se na adresu koja je povezana s genesis blokom, kada je prvih 50 Bitcoina dospjelo na Satoshijevu adresu: 1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa

50 Bitcoina su i dalje na toj adresi, te nikada nisu micati ali sada adresa sadrži puno više Bitcoina, jer je napravljeno 1143 transakcija s napojnicama u zadnjih 9 godina, a danas ta adresa sadrži više od 66 Bitcoina.

Iako slanje Bitcoina na adresu koja se ne koristi zvuči nelogično, to je način na koji mnogi žele pokazati koliko su zahvalni Satoshiju, te mu na neki način reći hvala ti što si ovo sve omogućio.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: News Bitcoin

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X