SBF niječe pokušaj utjecaja na svjedoke u FTX suđenju

0

Odvjetnici Sama Bankman-Frieda zanijekali su da je on pokušao zastrašiti svjedoke u svom kaznenom procesu razgovarajući s novinarima New York Timesa i ustvrdili da nema razloga za odbijanje jamčevine.

U pismu sucu Lewisu Kaplanu od 1. kolovoza, Bankman-Friedovi odvjetnici tvrdili su da su pokušaji tužiteljstva da opozove njegovu jamčevinu i da ga pritvori “iznimno slabi” i da se uvelike oslanjaju na pretpostavke i aluzije.

Vladini organi žele ukinuti jamčevinu SBF-u?

Dodali su da kontakt Bankman-Frieda s novinarom New York Timesa nije bio pokušaj zastrašivanja bivše izvršne direktorice Alameda Research Caroline Ellison ili ocrnjivanja porote te da nije bio dovoljan da opravda njegovo pritvaranje uoči suđenja.

Bankman-Friedov kontakt s novinarima bio je “pravilno korištenje njegovih prava da pošteno komentira članak koji je već u tijeku, za koji je novinar već imao alternativne izvore“, tvrdili su odvjetnici.

Dana 28. srpnja, Ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Država (DOJ) tražilo je opoziv jamčevine Bankman-Frieda navodeći da je podijelio Ellisonin dnevnik s The New York Timesom u pokušaju da je uznemirava i zastrašuje.

New York Times već imao pristup dnevniku Caroline Ellison?

Bankman-Friedovi odvjetnici sugerirali su da su vladini organi SAD-a podijelili Ellisonin dnevnik s The New York Timesom, rekavši da je nevjerojatno da vlada nema nikakve veze s člankom.

“Jezik same priče, koji govori o tome kada će vlada početi pripremati svoje svjedoke na suđenju i opisuje dokumente koje g. Bankman-Fried nije dao novinaru, snažno ukazuje da je to bio izvor”, rekli su odvjetnici.

Tvrdili su da ju je članak, u kojem Ellisonini dnevnički zapisi opisuju osjećaj preopterećenosti poslom, nesigurnošću i slomljenim srcem zbog razlaza s Bankman-Friedom, učinio simpatičnom u očima javnosti.

Ellison je priznala krivnju za optužbe za prijevaru i navodno surađuje s DOJ-om. Očekuje se da će svjedočiti protiv Bankman-Frieda u njegovom kaznenom suđenju zakazanom za listopad.

Sudac Kaplan je u međuvremenu izdao zabranu zatvaranja i Bankman-Friedu i tužiteljima dok ne razmotri zahtjev za opozivom jamčevine Bankman-Frieda.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X