SBF pušten uz jamčevinu od $250M – koju nije platio

0

Crypto Twitter raspravlja o jamčevini Sama Bankman-Frieda od 250 milijuna dolara, što mu je omogućilo da provede Božić u kući svojih roditelja u Palo Altu, a da nije platio ništa unaprijed.

Bivši izvršni direktor FTX-a stigao je u New York s Bahama 21. prosinca i pojavio se na sudu 22. prosinca gdje je pušten uz jamčevinu putem “osobne jamčevine” – u biti pisanog obećanja optuženika da će se pojaviti na buduća pojavljivanja pred sudom i ne sudjelovati u bilo kakvim nezakonitim aktivnostima dok je vani uz jamčevinu.

Prema sporazumu o oslobađanju podnesenom 22. prosinca, nije bilo potrebno položiti gotovinu na sudu, ali uvjeti jamčevine predviđaju da će se kuća Bankman-Friedovih roditelja s pet spavaćih soba u Palo Altu koristiti kao kolateral za 250 milijuna dolara.

Neki članovi kripto zajednice na Twitteru isprva su bili zbunjeni uvjetima jamčevine od 250 milijuna dolara bez plaćanja unaprijed, postavljajući pitanje kako je Sam Bankman-Fried mogao platiti iznos jamčevine od 250 milijuna dolara nakon što je prethodno tvrdio da ima manje od 100.000 dolara na bankovnom računu.

Prema ugovoru o jamčevini, jamčevina se plaća samo ako se Sam Bankman-Fried ne pojavi na budućim pojavljivanjima pred sudom ili prekrši druge uvjete svoje jamčevine, poput pojavljivanja na sudskom postupku i predaje na izdržavanje kazne.

U međuvremenu, oni koji su pregledali sudske dokumente umjesto toga dijelili su zabrinutost oko Bankman-Friedovih jamaca – uključujući njegovog oca, Allana Josepha Bankmana, i majku, Barbaru Fried, koji bi bili optuženi ako SBF prekrši uvjete njegove jamčevine.

Voditelj podcasta Wall of All Streets Scott Melker tweetao je 23. prosinca rekavši da, iako SBF ne mora platiti 250 milijuna dolara kako bi ostao izvan zatvora, ako on “preskoči jamčevinu”, njegovi će roditelji morati raditi “17 dodatnih poslova” da dođu do novca.

Korisnik kripto Twittera Autism Capital razradio je stvar objašnjavajući da je, iako SBF nije morao platiti novac unaprijed, doveo je svoje roditelje, rođake i osobe koje nisu u rodbini u problematičnu situaciju.

Dok je voditelj Regulatory Jason Podcasta, Jason Brett, tweetao 23. prosinca da, iako možda nije pošteno da SBF boravi u luksuznom domu tijekom suđenja, podsjetio je svoje pratitelje da svatko u Sjedinjenim Državama ima pravo na pošteno suđenje i pretpostavku nevinosti.

Steven McClurg objavio je na Twitteru izjavu koja implicira da se roditeljima SBF-a ne bi smjelo dopustiti da stave svoj dom kao kolateral uz jamčevinu od 250 milijuna dolara jer je dom kupljen “ukradenim FTX sredstvima”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X