SEC odobrio prvi Bitcoin ETF

0

Komisija za vrijednosne papire i burze SAD-a (SEC) odobrila je u petak prvi fond kojim se trguje na burzi (ETF) uz pomoć bitcoina. Volatility Shares ETF sada je prvi ETF takve vrste koji je dostupan u Sjedinjenim Državama, a trebao bi biti lansiran na Chicago Board Options (CBOE) BZX burzi u utorak 27. lipnja.

Registrirani ETF futures dolazi kao rezultat sličnih događaja koji su se dogodili u sektoru. Konkretno, BlackRock je pokrenuo plan za Bitcoin Spot ETF-ove.

ETF ili fond kojim se trguje na burzi, povezuje vrijednosne papire poput dionica i roba. Ulagači mogu kupiti dionice ETF-a kako bi bili izloženi tim vrijednosnim papirima bez da ih izravno posjeduju. U slučaju Bitcoin ETF-ova, postoje dvije glavne vrste: Bitcoin futures i Bitcoin spot.

Utjecaj na cijenu BTC-a: Hoće li Bitcoin narasti na $100.000?

Sektor kriptovaluta u Sjedinjenim Državama prilično je zabrinut posljednjih tjedana. SEC je čvrsto odlučio presuditi dvjema najvećim burzama kriptovaluta na tržištu, Coinbaseu i Binanceu. Međutim, ovo zeleno svjetlo sada predstavlja dolazak nove kripto ponude u SAD.

Odluka dolazi u trenutku kada je cijena Bitcoina porasla posljednjih tjedana. Cijene su dosegnule vrhunac iznad granice od 30.000 dolara, a u vrijeme pisanja ovog članka cijena BTC-a iznosi 30,343.43 (CoinMarketCap).

Budući da se BlackRock ranije ovog tjedna prijavio za Bitcoin ETF, može li to biti znak preokreta za SEC-ov turbulentni odnos s kripto industrijom? Možda je malo rano za ikakva predviđanja, ali vijest je bez sumnje ohrabrujuća za ulagače.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X