SEC tražio da Coinbase ukloni sve kriptovalute osim Bitcoina

0

Brian Armstrong tvrdi da je osoblje SEC-a reklo da su sve kriptovalute osim Bitcoina vrijednosni papiri i zatražio je da burza ukine podršku za sve ostale kriptovalute.

U intervjuu od 31. srpnja za Financial Times, Armstrong je otkrio da je Komisija za vrijednosne papire SAD-a željela da burza ukloni gotovo 250 tokena sa svoje platforme a da će u suprotnom podnijeti tužbu protiv burze.

U to je vrijeme SEC navodno rekao da vjeruje da je “svaka kripto imovina osim Bitcoina vrijednosni papir”, rekao je Armstrong.

“Rekli smo, pa kako dolazite do tog zaključka? Jer to nije naše tumačenje zakona”, dodao je Armstrong.

Ispričao je da je regulator rekao: “nećemo vam to objašnjavati; morate ukloniti svaku imovinu osim Bitcoina.”

Sličnog je stajališta i predsjednik SEC-a Gary Gensler, koji je u veljači u intervjuu za New York Magazine ustvrdio da je “sve osim Bitcoina” vrijednosni papir u nadležnosti agencije. Armstrong je rekao da bi pristajanje na zahtjev SEC-a moglo predstavljati presedan i “u suštini bi značilo kraj kripto industrije” u Sjedinjenim Državama.

“To je donekle učinilo izbor lakim […] Idemo na sud i saznajmo što sud kaže.”

SEC je početkom lipnja tužio Coinbase, navodeći da radi kao neregistrirana burza i naveo je 13 kriptovaluta koje je Coinbase ponudio kao neregistrirane vrijednosne papire. Nekoliko dana ranije, regulator je podnio sličnu žalbu protiv Binancea.

SEC je za Financial Times rekao da njegov odjel za provedbu ne podnosi službene zahtjeve za “kompanije da uklone kripto imovinu”, ali da njegovo osoblje može podijeliti svoje mišljenje o tome koje radnje bi mogle kršiti zakone o vrijednosnim papirima.

Nadzor nad kripto industrijom u SAD-u trenutno nije odgovornost niti jednog regulatora, ali Commodity Futures Trading Commision i SEC poduzeli su regulatorne mjere protiv igrača u kripto industriji.

Zakonodavstvo koje bi uglavnom prenijelo kripto nadležnost CFTC-u i razjasnilo ulogu SEC-a u vezi s kripto je prošlo Odbor za poljoprivredu Predstavničkog doma 27. srpnja nakon prethodnog prolaska kroz Odbor za financijske usluge Predstavničkog doma.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X