SEC zaprijetio tužbom Coinbaseu

0

SEC je navodno zaprijetio da će tužiti Coinbase zbog yield kripto programa za kojeg smatra da je vrijednosnica.

Izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong tweetao je 8. rujna kako se radi o “doista čudnom ponašanju iz SEC-a”. Nakon toga je objavio još 21 tweet u kojima detaljno opisuje odnos SEC-a i Coinbasea. Armstrong je objasnio da se kripto burza obratila SEC-u ranije ove godine kako bi izvijestila komisiju o nadolazećem programu pozajmljivanja na Coinbaseu koji namjerava ponuditi 4% godišnje prinose na depozite stablecoina USDC.

Izvor: Twitter

Prema riječima izvršnog direktora Coinbasea, SEC je odgovorio tvrtki rekavši da je program za pozajmljivanje vrijednosnica bez ikakvog objašnjenja, te je zaprijetio tužbom ako se usluga pokrene:

“Odbijaju nam reći zašto misle da je to vrijednosni papir, a umjesto toga od nas traže hrpu zapisa (mi se pridržavamo), zahtijevaju svjedočenje od naših zaposlenika (i to poštujemo), a zatim nam kažu da će nas tužiti ako nastavimo lansiranje, bez objašnjenja zašto. ”

Armstrong je istaknuo kako na tržištu postoje i druge kripto tvrtke koje trenutno pružaju slične usluge pozajmljivanja svojim klijentima, te je pozvao SEC da regulatorno razjasni tu temu. Postupci SEC-a, ako Armstrong govori istinu, mogli bi biti loša vijest za Coinbase konkurente BlockFi i Celsius koji već nude kripto yield proizvode. BlockFi se suočava s istragama u brojnim državama zbog svojih proizvoda koji pružaju visoke kamate korisnicima.

U današnjem postu, Paul Grewal, glavni pravni direktor u Coinbaseu, izrazio je zaprepaštenje postupcima SEC -a, dovodeći u pitanje tvrdnju da se značajka pozajmljivanja može smatrati “investicijskim ugovorom ili napomenom”.

„Korisnici neće „ulagati “u program, već će posuđivati ​​USDC koji drže na platformi Coinbase u vezi s njihovim postojećim odnosom. I premda će korisnici ovoga zaraditi kamatu sudjelovanjem u programu, mi imamo obvezu platiti tu kamatu bez obzira na šire poslovne aktivnosti Coinbasea ”, rekao je.

Nove financijske tehnologije se procjenjuju prema desetljećima starom “testu”

Grewal je objasnio kako je tvrtka dobila jedino pojašnjenje da se program pozajmljivanja trenutno procjenjuje prema Howey testu. Izjavio je kako su uz SEC-a rekli da ocjenjuju njihov lending proizvod kroz prizmu desetljećima starih predmeta Vrhovnog suda pod nazivom Howey i Reves. SEC na kraju neće podijeliti cijelu procjenu s Coinbaseom, samo činjenicu da su to učinili.

Predsjednik SEC-a Gary Gensler redovito je pozivao kripto tvrtke da surađuju s komisijom kako bi mogle djelovati u javnim okvirima i osigurati svoj opstanak. Grewal je rekao da se čini da su radnje SEC-a u kontradikciji s Genslerovim izjavama:

“SEC je više puta tražio od naše industrije da razgovara s njima. To smo učinili. Ali danas znamo samo da možemo ili otkazati Lend program na neodređeno vrijeme ne znajući zašto, ili nas mogu tužiti. Zdrav regulatorni odnos nikada ne bi trebao ostaviti industriju bez objašnjenja. Dijalog je u središtu dobre regulacije”, rekao je.

Grewal je izjavio da će tvrtka odgoditi pokretanje programa pozajmljivanja barem do listopada dok čekaju daljnje povratne informacije od SEC-a.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X