Šef FTX-a istaknuo benefite kripto derivata

0

Izvršni direktor burze kripto derivata FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), ustvrdio je da su derivati ključni za učinkovitost tržišta digitalne imovine.

“Derivati ključni za učinkovitost tržišta”

U intervjuu za Forbes objavljenom 30. kolovoza, kripto milijarder je tvrdio da su kripto derivati “pogrešno shvaćeni”, ustvrdivši da kritičari ne prepoznaju vitalnu ulogu derivata u jačanju likvidnosti i učinkovitosti tržišta.

Derivati ​​se odnose na financijske ugovore koji svoju vrijednost izvode iz temeljne imovine ili referentne vrijednosti. Kripto derivati ​​u obliku terminskih ugovora, opcija i zamjena privukli su značajnu popularnost posljednjih godina.

SBF je opisao derivate kao “pogrešno shvaćene”, dodajući:

„Ljudi će primijetiti da se kripto derivatima trguje više nego na spot marketu, što je istina. Ali to vrijedi za svaku klasu imovine na svijetu. ”

Uz promicanje učinkovitosti i likvidnosti derivata, Bankman-Fried je naglasio da navedeni proizvodi mogu ponuditi veću fleksibilnost ulagačima koji traže izloženost kripto imovini. Ovo im dopušta pristup tržištima bez preuzimanja izazova povezanih s čuvanjem digitalne imovine.

Međutim, SBF je priznao rizike povezane s trgovcima koji koriste prekomjerni leverage (polugu), što može potaknuti povećanu nestabilnost i izložiti ulagače likvidacijama. U ožujku je upravo ekstremna poluga rezultirala likvidacijom Bitcoin pozicija u vrijednosti od 500 milijuna dolara tijekom samo jednog sata.

FTX smanjio polugu na trgovanje derivatima

Krajem srpnja, SBF je smanjio dostupnu polugu trgovcima na svojoj FTX burzi sa 101x na 20x. U to je vrijeme izjavio da je ovaj potez imao namjeru “potaknuti odgovorno trgovanje”. U razgovoru za Forbes, Bankman-Fried dodatno je objasnio svoju odluku o smanjenju dostupne poluge korisnicima FTX-a:

“Bilo koju poziciju koju zauzimate s tom razinom poluge ne može biti apsolutno presudna za učinkovito tržište, a to nije nešto što sam smatrao da je osobito važno ili dobro za zdravlje kripto tržišta.”

SBF je također potaknuo širu kripto industriju da prihvati regulativu, pozivajući tvrtke za digitalnu imovinu da učine “savjesniji posao povezivanja s regulatorima”.

Ranije ovog mjeseca šef FTX -a procijenio je da će proći tri do pet godina prije nego što regulacije za kripto industriju budu apsolutno jasne. “Potrošim pet sati dnevno na sve, od regulacije do licenciranja i svega između”, rekao je.

9. kolovoza FTX je najavio da će pojednostaviti svoje KYC (know-your-customer) procedure provjerom telefonskih brojeva u odnosu na evidentirane podatke kako bi potvrdio jurisdikcije korisnika.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X