Seoul će investirati preko milijardu dolara u blockchain Startupove!

0

Metropolitanska vlada u Seoulu, glavnom grada Južne Koreje, najavila je da će do 2022. godine uložiti više od milijardu dolara u blockchain startup-ove i fintech startup-ove, prema službenom priopćenju objavljenom 18. veljače. Ova objava donijela je dašak optimizma u svijet kripto entuzijasta.

Poticanje inovacija

Prema priopćenju, vlada južnokorejskog glavnog grada planira koristiti Seoul Innovation Growth Fond za startupove koji imaju različite investicijske probleme s krugovima financiranja A serije. Fond, pokrenut prošle godine, usredotočit će se prvenstveno na startupove vezane uz blockchain i fintech industriju.

Metropolitanska vlada u Seoulu najavljuje da je prosječna investicija po tvrtki u Londonu i Silicijskoj dolini oko 6-7 milijuna dolara, dok je u Koreji samo oko 1,1 milijun dolara. Jo In-dong, šef Odjela za ekonomsku politiku u gradskoj vladi u Seoulu, rekao je:

“Inovativna start-up ulaganja bit će kamen temeljac korporativnog rasta koji stvara inovacije u našem društvu i bit će ključan za rast inovativnih venture tvrtki. Mi ćemo proširiti naše ulaganje na […] stimuliranje startup investicijskog tržišta te stvoriti [konkurentni]startup ekosustav. “

Prošlog mjeseca, vlada glavnog grada objavila je pokretanje tima Seoul Blockchain Governance Team, koji se sastoji od 100 zaposlenika, s ciljem ispitivanja potencijala i primjenjivosti blockchain tehnologije u raznim vladinim službama, kako je napisao Cointelegraph 31. siječnja.

Blockchain City of Seoul

Kako je izvijestio Cointelegraph 4. listopada, gradonačelnik Seoula, Park Won-Soon, objavio je petogodišnji plan pod nazivom “Blockchain City of Seoul” za promicanje razvoja inicijativa vezanih za blockchain u glavnom gradu Južne Koreje. Južna Koreja bitan je centar blockchain tehnologije u svijetu, mnoge države gledaju upravo Južnu Koreju kada razmišljaju o razvoju i investiranju u blockchain tehnologiju na državnoj razini.

Nadamo se da će inicijativa Južne Koreje potaknuti utrku među svjetskim silama koja će rezultirati inovacijama i kvalitetnim projektima na području blockchain industrije. Upravo taj scenarij mogao bi dovesti blockchain ka svakodnevnoj upotrebi među širokim masama.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

David Orešković

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X