Sezona buđenja “uspavanih” Bitcoin walleta

0

Bitcoin novčanik koji sadrži milijune dolara vrijednu količinu Bitcoina izašao je iz stanja mirovanja. Iz ovog ili onog razloga, novčanik nije obavljao transakcije godinama unatoč tome što posjeduje novac koji bi normalnom čovjeku promijenio život.

Novčanik nije korišten od 2013., jedva nekoliko godina nakon što je nestao tajanstveni kreator Bitcoina Satoshi Nakamoto. Novčanik trenutno sadrži BTC vrijedan 15 milijuna dolara, a nejasno je tko je vlasnik ovog računa ili zašto je ponovno aktiviran u utorak.

Novčanik ima 321 Bitcoin. Nakon osam godina, vrijednost ovog iznosa porasla je sa 6.594 dolara na ogromnih 15.103.046 dolara. Do sada su sredstva u novčaniku porasla gotovo 2300 puta.

Bitcoin zajednica vrvi od nagađanja o tome tko je vlasnik novčanika i zašto je upravo izašao iz stanja mirovanja.  Na Twitteru se pojavio niz rasprava i komentara koji predlažu nekoliko razloga za aktivaciju novčanika. Prema njima, postoje mnoge mogućnosti, od toga da se Satoshi Nakamoto odluči vratiti te prodati Bitcoin iz svog “malog” walleta do toga da je netko konačno našao svoj davno izgubljeni seed.

Sve više starih walleta se aktivira

Posljednjih mjeseci aktivirano je nekoliko “uspavanih” Bitcoin novčanika iz 2011. do 2013., od kojih svaki sadrži nekoliko desetaka milijuna dolara vrijedne Bitcoine. Dana 19. rujna, vlasnik neaktivnog Bitcoin novčanika ispraznio je svoj račun i prebacio svih 616 BTC-a na različite račune.

Stari, uspavani novčanici iz ranih dana Bitcoina ponovno se aktiviraju s velikim količinama kriptovalute unutra. Rani ulagači koji su uložili nekoliko stotina dolara i zadržali svoje udjele evoluirali su iz ribica u Bitcoin whaleove.

Još jedan Bitcoin novčanik probudio se u siječnju nakon što je bio neaktivan od lipnja 2010. Novčanik je sadržavao BTC vrijedan 5 milijuna dolara. U lipnju 2021. postao je aktivan još jedan Bitcoin kit račun s 900 Bitcoina. U nedjelju je nakon devet godina ponovno aktivirana još jedna neaktivna adresa s 235 BTC (11.114.901 USD). Ovo su samo neki od aktiviranih starih wallets, a ostaje za vidjeti hoće li navedeni whaleovi odlučiti prodati sav BTC i srušiti tržište, ili gledaju ostati u “igri” dugoročno.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X