Shiba Inu u top 15 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji

0

Tržišna kapitalizacija samoproglašenog ubojice najvećeg meme kripto projekta, Dogecoina, narasla je na pola njegovog market capa.  

Naravno, riječ je o Shiba Inu tokenu. U samo tjedan dana, ovaj projekt je doživio trocifreni postotni rast. Slijedom toga, SHIB se sada nalazi među top 15 kripto tokena prema tržišnoj kapitalizaciji, što zabrinjava neke sudionike tržišta.

Znatan rast cijelog kripto tržišta

Većina tržišta kriptovaluta zadnjih tjedana je u pozitivnom zamahu. Bitcoin je prvi put od svibnja prešao granicu od preko 55.000 dolara, Ethereum se vratio na bitnu granicu od 3.500 dolara, a drugi projekti ne zaostaju. 

Ipak, jedna digitalna imovina nadmašila je sve ostale, a to je Shiba Inu. Rast je počeo eksplozivno  kada je token skočio za 100% u samo nekoliko dana nakon velike kupovine whaleova. Veliki igrači su u kratkom roku kupili preko šest bilijuna SHIB tokena.

Ispostavilo se da je ovo bio samo početak jer je SHIB stalno rastao, a dan kasnije došao je na vrata top 20 najvećih kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, što gotovo nitko nije očekivao.

U tom trenutku token je porastao za otprilike 250% u tjedan dana, ali ni to nije bio kraj njegova rasta. U posljednja 24 sata doživio je još jedno veliko povećanje cijene, dosegnuvši lokalni vrhunac od 0,000035 dolara, što je postala najviša cijena od sredine svibnja.

Štoviše, SHIB je bio malo udaljen od postizanja nove najviše cijene svih vremena (ATH), koji trenutno iznosi 0,000038 američkih dolara, prema web stranici CoinGecko.

Shiba Inu projekt ima kapitalizaciju od preko 15 milijardi dolara

Usprkos laganoj korekciji od lokalnog vrha tijekom današnjeg dana, tržišna kapitalizacija SHIB-a znatno je porasla te prešla vrijednost od 15 milijardi dolara. To projekt trenutno čini 12. najvećom kriptovalutom po ovoj metrici. Osim toga, tržišna kapitalizacija SHIB-a na pola je puta od vjerojatno najpoznatijeg meme tokena, Dogecoina. DOGE zauzima 9. mjesto po tržišnoj kapitalizaciji s 32 milijarde dolara.

Ovim rastom, Shiba Inu se kapitalizacijom približila gigantima poput United Airlinesa i America Airlines Group, a sada koliko je to zdravo za kripto tržište, ostaje vidjeti. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X