Siemens izdaje digitalnu obveznicu u iznosu od 60 milijuna eura na javnom blockchainu

0

Siemens je u priopćenju podijelio da je proces izdavanja digitalnih obveznica puno brži i učinkovitiji od tradicionalnih metoda izdavanja obveznica.

Njemački inženjerski i tehnološki div Siemens postao je jedna od prvih tvrtki u Njemačkoj koja je izdala digitalnu obveznicu na javnom blockchainu. Obveznica je vrijedna 60 milijuna eura (64 milijuna dolara) i ima rok dospijeća od godinu dana, u skladu s njemačkim Zakonom o elektroničkim vrijednosnim papirima.

Prema priopćenju od 14. veljače, obveznica je prodana izravno investitorima kao što su DekaBank, DZ Bank i Union Investment, bez potrebe za središnjim poravnavanjem i globalnim certifikatima u papirnatom obliku. Siemens je primijetio da je proces omogućio izvršavanje transakcija puno brže i učinkovitije od tradicionalnih metoda izdavanja obveznica.

Siemens je u najavi naglasio prednosti korištenja digitalnih obveznica u odnosu na tradicionalne metode izdavanja obveznica.

“Izdavanje obveznice na blockchainu nudi brojne prednosti u usporedbi s prethodnim procesima. Primjerice, globalne potvrde temeljene na papiru i središnje poravnanje čine nepotrebnim. Obveznica se može prodati izravno investitorima, bez potrebe za bankom koja bi funkcionirala kao posrednik”, stoji u priopćenju tvrtke.

Siemens eksperimentira s blockchain tehnologijom

Iako je transakcija obavljena klasičnim načinima plaćanja jer digitalni euro u trenutku transakcije još nije bio dostupan, ipak je dovršena u samo dva dana. Siemens se želi pozicionirati kao pionir u kontinuiranom razvoju digitalnih rješenja za tržište kapitala i vrijednosnih papira.

“Odmakom od papira prema javnim lancima blokova za izdavanje vrijednosnih papira, transakcije možemo izvršavati puno brže i učinkovitije nego prije. Zahvaljujući našoj uspješnoj suradnji s našim projektnim partnerima, postigli smo važnu prekretnicu u razvoju digitalnih vrijednosnih papira u Njemačkoj”, istaknuo je korporativni blagajnik Siemensa, AG Peter Rathgeb.

Posljednjih nekoliko godina Siemens je eksperimentirao s blockchain tehnologijom. U listopadu 2020. godine, Pebbles, platforma za trgovanje energijom temeljena na blockchainu koju podržava Siemens, održala je virtualnu demonstraciju svog tržišta za optimizirano trgovanje električnom energijom.

Osim toga, u srpnju 2019. Siemens je razmatrao korištenje blockchain tehnologije za carsharing program kroz Siemens Mobility, jednu od svojih podružnica.

Izvor: Cointelegraph

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X