SkyBridge capital planira “all-in” u kripto sektor

0

SkyBridge Capital radi na realokaciji većine svoje imovine pod upravljanjem (AUM) u kripto imovinu, budući da sektor predstavlja “ogromni potencijal rasta” za tvrtku.

Hedge fond je osnovao bivši američki političar Anthony Scaramucci 2005. godine, a prvi put se bavio Bitcoinom krajem 2020. Tvrtka također ima novac raspoređen u druge hedge fondove, privatne tehnološke tvrtke u kasnoj fazi i nekretnine, s ukupnim AUM koji iznosi oko 7,3 milijarde dolara.

Skybridge sada upravlja Bitcoin fondom od 7 milijuna dolara, između ostalog, i aktivno radi na dobivanju spot BTC ETF-a koji treba odobriti Komisija za vrijednosne papire i burze SAD-a (SEC).

U razgovoru s Bloombergom uoči godišnje SkyBridge Alternatives konferencije (SALT) ovog tjedna, Scaramucci je rekao da se tvrtka repozicionira kako bi “na kraju postala vodeći upravitelj i savjetnik kripto imovine”

“Za nas mislimo da tržišta kriptovaluta predstavljaju ogroman potencijal rasta. Svakako dolazi s volatilnošću, ali mislim da bismo tijekom tri do pet godina željeli tu putanju”, dodao je.

Direktor poslovnog razvoja SkyBridgea John Darsie istaknuo je da je sve veći fokus tvrtke na kriptovalute uzrokovan “velikim smanjenjem kreditnog dijela” portfelja hedge fondova.

Tražeći ulaganja u snažnije menadžere orijentirane na rast, tvrtka sada traži raspodjele za mnoge kripto imovine i blockchain projekte, a Darsie napominje da je SkyBridge “izuzetno raspoložen za sektor”.

“Ono što smo odlučili učiniti je da je dio tog kapitala koji je prethodno bio dodijeljen kreditnim menadžerima uložimo izravno u kripto imovinu kao što su Bitcoin i Ethereum, ali zatim također rotiramo kapital u upravitelje kripto imovine kao što su Multicoin, Polychain, Pantera i slični”, rekao je.

Bullish komentari dolaze samo nekoliko tjedana nakon što je Scaramucci primijetio da blockchain industrija ima vrlo svijetlu budućnost, ali je bio zabrinut zbog nekih, prema njegovim riječima, “apsolutno odvratnih” američkih političara koji bi mogli kočiti rast lokalnog sektora.

Međutim, govoreći o SEC-u s Bloombergom, Scaramucci se činio relativno optimističnim da će agencija odobriti spot Bitcoin ETF nakon što se uspostavi još nekoliko čimbenika, a također je napomenuo da SEC-ovo odbijanje prijave u siječnju nije nužno bilo “specifično” za njih SkyBridge Capital.

“Mislim da SEC zauzima stav da, budući da se gotovinsko trgovanje Bitcoinom događa u cijelom svijetu, zabrinuti su zbog manipulacije cijenama.”

Ali s vremenom, zbog transparentnosti tržišta, mislim da će im to biti lagodnije, dodao je Scaramucci.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X