SoftBank predstavio debitnu karticu s ugrađenim blockchain novčanikom

0

Japanska holding kompanija SoftBank, druga najveća kompanija nakon Toyote, predstavila je svoju debitnu karticu s ugrađenim novčanikom za kriptovalute.

Nova kartica napravljena je u suradnji s američkim proizvođačem novčanika Dynamics. Novi proizvod ima naziv SBC Wallet Cards (SoftBank Card 3.0) i može se koristiti kao tradicionalna debitna kartica ili kao blockchain novčanik.

Karticom se može upravljati putem posebne aplikacije. Korisnici mogu preuzeti aplikaciju za obradu svojih fiat valuta, digitalnih valuta, usluge elektroničkog plaćanja i kreditne kartice.

Uključivanjem Wi-Fi modula kartica implementira tzv. “vrući” novčanik, dok tzv. “hladnom” novčaniku možete pristupiti kada je Wi-Fi isključen.

Skladištenje kriptovaluta i daljnje širenje

Potrošači mogu koristiti integrirani blockchain novčanik i kao online i offline skladište digitalne valute i u stvarnom vremenu provjeravati podatke o ravnoteži.

Kartica je trenutno dostupna isključivo u Japanu, i to u 10.000 trgovina, a proizvod u budućnosti planira uvesti i u jugoistočnu Aziju, Južnu Koreju, Sjedinjene Države i Dubai.

Posljednjih mjeseci, SoftBank je aktivno sudjelovao u blockchain projektima, uključujući niz ulaganja. U studenom su SoftBank i drugi industrijski igrači sudjelovali u krugu financiranja serije B fintech startupa Opay sa sjedištem u Lagosu, koji je prikupio 120 milijuna dolara.

Ova tokijska multinacionalna kompanija ima većinski udio u kompanijama  Softbank Corp, Arm Holdings, Fortress Investment Group i Sprintu. Također posjeduje udjele u Yahoo Japan, Alibabi i Uberu. Cilj SoftBanka je transformirati način života u Japanu i svijetu kroz IT, IoT (Internet of Things), blockchain i robotiku.

Kineska fintech kompanija OneConnect, koju podržava i SoftBank, podnijela je zahtjev za početnu javnu ponudu (IPO) kod američke Komisije za vrijednosne papire. Kompanija nastoji prikupiti 100 milijuna dolara, sa željom da se izlista na američkoj burzi dionica Nasdaq te svjetskoj burzi vrijednosnih papira New York Stock Exchange, ako im to bude odobreno.

U listopadu su SoftBank, blockchain platforma TBCASoft i IBM najavili suradnju na usvajanju blockchain rješenja za plaćanje putem telekomunikacijskih operatera.

Partnerstvo za cilj ima operaterima omogućiti da koriste blockchain kroz udruženje Carrier Blockchain Study Group (CBSG), koje su osnovali TBCASoft i SoftBank.

Mislite li da će nova kartica SoftBanka oživjeti interes za kripto kartice? Svoja razmišljanja podijelite s nama u komentarima!

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X