Solana uzima dio Ethereumovog kolača

0

Dolazak institucionalnih investitora i porast popularnosti DeFi-ja iznimno je pozitivno utjecao na čitav sektor kriptovaluta, ali je također naglasio niz ograničenja s kojima se mnoge blockchain mreže susreću kad se suoče s visokom razinom aktivnosti i potrebom za skaliranjem.

Visoke naknade i sporije vrijeme transakcija na Ethereum mreži ostavili su otvorena vrata za nova layer 1 rješenja, a Solana jedan je od takvih projekata koji u posljednje vrijeme sve više dobiva na snazi. Podaci TradingViewa pokazuju da je cijena SOL-a porasla 195% tijekom proteklog mjeseca, skočivši s 12,19 dolara 26. ožujka na novi ATH od 36,10 dolara 19. travnja s rekordnih 1,4 milijarde dolara volumena.

Slično onome kako se Ethereum istaknuo 2017. godine, Solanine snažne performanse u proteklih mjesec dana potaknule su pokretanje više projekata na Solana blockchainu. Vidjeli smo pokretanja od legitimnih protokola DeFi do Pump&Dumb airdropova koji su doveli špekulante na Solaninu burzu.

Brze transakcije i niske naknade privlače programere

Jedno od najvećih benefita Solana sustava je njezina tvrdnja da može obraditi 65.500 transakcija u sekundi (TPS), što je znatno brže od trenutnog prosjeka Ethereuma od 18,3.

Sposobnost mreže da podnese veći volumen učinila je platformu odredištem za niz blockchain projekata kao što su Civic i popularne stablecoine kao USD Coin i Tether. DeFi platforme poput Raydium i Serum također su pokrenute na Solani i postoji sve veći popis projekata u procesu prelaska na mrežu.

Izvor: Twitter

Potencijal Solane dobio je još jedan poticaj početkom travnja kada je objavljeno da njihov kripto novčanik Sollet dobiva Chrome proširenje koje nudi funkcionalnost ekosustava Solana koje odražava način na koji MetaMask radi za Ethereum.

Jednostavne mogućnosti yield farminga privlače korisnike DeFi-a

Protokol Solana koristi konsenzus Proof-of-History u kombinaciji s temeljnim konsenzusom Proof-of-Stake blockchaina, što vlasnicima tokena olakšava zaradu na njihovim SOL tokenima, a istovremeno sudjeluju u funkcioniraju u radu mreže.

Broj novčanika za kriptovalute koji podržavaju SOL također je znak da projekt privlači više pozornosti. Do danas su Exodus, Ledger i Blockfolio neki od istaknutijih kripto novčanika koji nude podršku za ovaj token. Nedavna integracija s Phantom novčanikom također je unijela svježu energiju u projekt jer će omogućiti stvaranje robusnog NFT ekosustava na Solani. To na Solanu dovodi jedan od gorućih sektora kripto tržišta. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X