SpaceX prodao Bitcoin u vrijednosti od 373 milijuna dolara

0

Tvrtka za svemirsku tehnologiju SpaceX navodno je prodala Bitcoin vrijedan oko 373 milijuna dolara koji je kupila 2021. godine.

Prema izvješću Wall Street Journala od 17. kolovoza, SpaceX je zabilježio Bitcoin u vrijednosti od 373 milijuna dolara u svojoj bilanci 2021. i 2022., ali je od tada prodao kripto imovinu. Novinari su navodno pregledali financijske dokumente tvrtke koji pokazuju otprilike 5,2 milijarde dolara ukupne potrošnje u 2022. i 5,4 milijarde dolara u 2021. i 2022. za kupnju imovine i opreme uz troškove istraživanja i razvoja.

Izvršni direktor SpaceX-a Elon Musk javno je 2021. objavio da je tvrtka kupila određenu količinu Bitcoina. Ovo je uslijedilo nakon prijave američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burzu koja pokazuje da Tesla, još jedna tvrtka u vlasništvu suosnivača Muska, planira kupiti kripto imovinu u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara. Ova je objava vjerojatno pridonijela tome da BTC dosegne tadašnju najveću vrijednost od više od 43 000 USD.

Musk opet uzdrmao tržište

Prema Teslinom izvješću o zaradi za drugo tromjesečje 2023., tvrtka je prodala sve bitcoine osim svojih 184 milijuna dolara. Tesla je objavila da je likvidirala više od 30 000 BTC-a u drugom kvartalu 2022. za 936 milijuna dolara, što je otprilike 75% njegove izvorne vrijednosti BTC-a od 1,5 milijardi dolara.

Musk, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, često je komentirao određene kriptovalute, uključujući Dogecoin i Bitcoin, na društvenim mrežama, čak je nakratko promijenio Twitterov tadašnji logo bluebird u DOGE Shiba Inu. Otkako je kupio Twitter za 44 milijarde dolara, nedavno preimenovan u X, u listopadu 2022., sugerirao je da bi platforma mogla ponuditi “cijeli financijski svijet”, uključujući bankarske i usluge plaćanja.

Kriptovalute su značajno pale u drugoj polovici tjedna. Musk je na sličan način uzdrmao tržište prošle godine kada se Tesla riješio tri četvrtine svojih bitcoin holdinga.

Vrijeme SpaceX-ove prijavljene prodaje Bitcoina nije potpuno jasno, ali kripto tržište je doživjelo značajan krah 2022. usred kolapsa velikih kompanija, uključujući Terraform Labs. Unatoč svemu, mnoge tehnološke tvrtke i financijske institucije još uvijek drže Bitcoin i druge kriptovalute.

Izvor: Cointelegraph

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X